Festes patronals de Madrid

Així serà San Isidro 2021: aquest és el programa musical

  • Almeida crida a evitar aglomeracions i «imatges dels últims dies»

  • Don Patricio, Mari Pepa de Chamberí o Mikel Erentxun posaran la nota a les celebracions

4
Es llegeix en minuts

Les festes de San Isidro 2021 comptaran amb una variada programació musical que, amb aforaments i mesures de seguretat contra la pandèmia, arribarà a tres escenaris de tres districtes diferents (Centre, Arganzuela i Puente de Vallecas) i comptarà amb actuacions del Don Patricio, Mikel Erentxun o Mari Pepa de Chamberí, entre d’altres.

Així ho ha donat a conèixer aquest dimarts la delegada de Cultura, Turisme i Esport, Andrea Levy, durant la presentació de la programació a Condeduque a la qual també ha assistit l’alcalde, José Luis Martínez-Almeida, així com regidors d’altres grups municipals. «Desgraciadament no podem recuperar la programació tradicional, però s’ha fet un esforç per tenir una programació amb totes les mesures de seguretat per evitar qualsevol risc relacionat amb la pandèmia», ha dit.

Ha cridat a «evitar que es produeixin les imatges dels últims dies» i a «evitar que aquestes festes es vegin entelades amb aglomeracions que posen en risc els madrilenys». En aquesta línia, Levy ha remarcat que aquestes festes seran «segures, responsables, i els madrilenys donaran exemple que saben celebrar amb responsabilitat per evitar contagis».

On comprar les entrades

Les entrades estaran disponibles a www.sanisidromadrid.com amb dos dies d’antelació (a les 12 hores) a la celebració de les activitats, és a dir, el dimecres 12 les del dia 14, el dijous 13 les del dia 15 i el divendres 14 les del dia 16. Com és tradicional, tindran lloc misses i eucaristies en homenatge al Sant Patró a la Reial Col·legiata i a la Capella de la Cuadra de San Isidro.

El Centre de Cultura Contemporània Condeduque comptarà amb dos dels seus espais –el pati i l’auditori– mentre a Matadero Madrid i a l’auditori a l’aire lliure del Parc Forestal d’Entrevías es donaran cita altres propostes. Al llarg de tres dies, actuaran solistes com Sofía Ellar, Rodrigo Cuevas, Dani o Natalia Lacunza, al costat de bandes com Los Zigarros, Axolotes Mexicanos i Nunatak.

Els sons més castissos arribaran de la mà de Mari Pepa de Chamberí, Olga María Ramos o l’emblemàtica Banda Simfònica Municipal de Madrid. Des de la tarda del divendres 14, els concerts se succeiran a cada un dels escenaris citats, començant per Nunatak i Sofía Ellar.

A Entrevías podrà presenciar-se, a més, l’Homenatge al so Caño Roto que evocarà el Madrid més rumber. Tancarà la primera jornada la guitarra del donostiarra Mikel Erentxun, a Condeduque a les 21 hores.

El 15 de maig, dia de San Isidro, començarà amb la lírica de María José Fiandor i tindrà lloc, tant el 36è Festival de Danses Madrilenyes, com els concerts dels finalistes dels premis Rock Villa de Madrid, a més de l’espectacle de dansa interpretat pel Psicoballet de la companyia de Maite León i la música de Corizonas, acords que sonaran des d’Entrevías simultàniament a l’espectacle de pirotècnia que cobrirà de llum el cel de Madrid des de Condeduque.

Ja diumenge, la programació s’estendrà durant tot el matí als diferents escenaris. La Fantástica Banda, Fetén Fetén i el grup Los Zigarros obriran la jornada a les 11 hores, per a, una hora més tard, donar pas a la dansa i el folklore de La Federació de Grups Tradicionals Madrilenys, que oferiran balls castissos i goyescos, així com fragments de sarsueles, per acabar amb les actuacions de Don Patricio a Matadero i Aurora & the Betrayers a l’auditori d’Entrevías.

La capital més rockera

Amb 41 edicions a la seva esquena, ‘El Villa’ (premis Rock Villa de Madrid) és el certamen més veterà i reconegut d’Espanya. Sempre descobrint i impulsant el talent musical patri, busca i ofereix al públic propostes creatives que encara no han arribat a l’èxit.

Dotzenes de grups van iniciar la seva carrera en aquest concurs com El Gran Wyoming, Alaska, Obús, Derribos Arias. Aquest any les bandes femenines han arrasat en el certamen emportant-se cinc dels sis premis del jurat i alçant-se amb els tres primers guardons del concurs: Erin Memento (Accèssit – Premi Radio 3), Rayo (2n Premi), María Guadaña (1r Premi – Premi Sol Música).

Plans per als nens

El públic infantil i familiar comptarà amb una sèrie de propostes pensades específicament per a ells, com el grup Petit Pop, el projecte escènic Muu! o la portada a terme per La Fantástica Banda.

Notícies relacionades

El primer d’aquests, Petit Pop, planteja un concert divertit per a tota la família, en el qual tant els adults com els nens podran disfrutar cantant. Més enllà, Muu! oferirà un espectacle concebut per als més petits en el qual seran presents la paraula, la llum, el gest, l’humor i la fantasia, evocadors de folklores de diferents latituds.

Per la seva banda, La Fantástica Banda acostarà als nens música de qualitat en directe, mentre uneix les famílies a través d’un espectacle pensat per enamorar grans i petits: ‘2020. Una odisea en el escenario’.