Sense apreciar-se alteració psíquica

El ‘caníbal de Ventas’, culpable de matar i esquarterar la seva mare

En el judici, els forenses van determinar que el jove va simular ser un malalt mental

2
Es llegeix en minuts

El jurat popular del judici contra Alberto S. G., conegut com el ‘caníbal de Ventas’, ha declarat el jove per unanimitat culpable de l’homicidi de la seva mare i de profanar el seu cadàver, que va desmembrar amb una serra i va ingerir part de les seves restes cadavèriques cuinades i crues. En el seu veredicte, els membres del tribunal de jurat no consideren provat que el noi, que tenia 26 anys quan va cometre el crim, patís un brot psicòtic. Per tant, entenen que no es presenta ni un atenuant ni un eximent incomplet per alienació mental.

«Demano perdó i no és per agradar a ningú. Cada vegada que penso en la meva mare em cau l’ànima a sobre», va manifestar en la seva última paraula l’acusat, el qual s’enfronta a una petició de pena de quinze i cinc mesos de presó.

En el seu informe final, la seva defensa va sol·licitar sense que hagi prosperat un eximent incomplet per alteració psíquica, per la qual cosa demanava tres anys de presó. De manera subsidiària, va reclamar un atenuant per alienació mental i se li imposi una condemna de sis anys de presó.

Per als informes finals, tant de la fiscal com de la defensa, ha sigut clau la pericial psiquiàtrica desenvolupada en el judici en la qual va quedar acreditat que el noi pateix un trastorn de personalitat amb trets antisocials, paranoides i narcisistes.

Els metges forenses van determinar que no va patir un brot psicòtic i que en les entrevistes va simular patir una piscosi, igual com hauria fet en la vista oral a l’afirmar que sentia veus que li deien que matés la seva mare, un relat que mai va esmentar abans del judici.

Discussions habituals

Alberto S. G. va relatar en la seva declaració que tenia discussions habituals amb la seva mare al ser consumidor de drogues i ella alcohòlica, una situació que es va agreujar arran de la mort del seu pare.

Notícies relacionades

El jove era bon estudiant i va aconseguir una beca el 2016. Va anar d’Erasmus a Grècia, però va haver de ser rescatat pel seu germà després de patir diversos episodis amb paranoies. Ja a Madrid, va tenir almenys tres ingressos psiquiàtrics. Se li va receptar una pastilla diària que en els mesos previs al crim va deixar de prendre.

A la Sala va relatar que sentia veus que li deien que la matés i esquarterés.