President del CIS

Tezanos remarca que la dreta madrilenya està més mobilitzada per al 4-M

  • L’enquesta del CIS apunta un empat tècnic a 68 escons, amb Cs fora de l’Assemblea

GRAF6989. MADRID, 11/11/2019.- El presidente del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS), José Félix Tezanos (c), y el presidente del Instituto de Estudios Sociales, Pedro Arriola, analizan los resultados electorales del 10N en un desayuno informativo en Madrid. EFE/Emilio Naranjo

GRAF6989. MADRID, 11/11/2019.- El presidente del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS), José Félix Tezanos (c), y el presidente del Instituto de Estudios Sociales, Pedro Arriola, analizan los resultados electorales del 10N en un desayuno informativo en Madrid. EFE/Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), José Félix Tezanos, va afirmar dilluns a la nit que la dreta «està més mobilitzada» a Madrid davant les eleccions autonòmiques madrilenyes del 4 de maig. «Hi ha una enorme polarització en la societat espanyola. El votant conservador està més mobilitzat que el d’esquerres», va afirmar Tezanos durant una entrevista a ‘La noche en 24 horas’, de TVE, segons recull a la seva web.

Després d’afirmar que el PP és el partit que manté més «la lleialtat dels seus votants», es dona la paradoxa que els marges són molt petits en els possibles resultats d’aquestes eleccions autonòmiques, que poden portar a un empat entre el bloc de dretes i el d’esquerra, tal com ha posat de manifest l’enquesta del CIS.

No obstant, el president del CIS va assegurat que un repunt de la pandèmia pot afectar el resultat, perquè una de les actuals prioritats dels votants és atendre la pandèmia i la vacunació: «Gairebé la meitat dels espanyols diuen que canvien el seu vot segons els convingui», va afegir.

Quant a les crítiques rebudes sobre un possible error en l’estimació dels resultats d’aquest sondeig, en el sentit que el repartiment d’escons projectat no coincideix amb el percentatge d’estimació de vots que calcula el CIS, Tezanos va negar que es tracti d’una equivocació i va defensar la tasca de la institució. «Em produeix satisfacció que em diguin que dono menys vots a l’esquerra dels que podria obtenir. Jo trec les dades que surten, tot i que de vegades no m’agraden», va assegurar. També va afirmar que el critiquen «unes vegades per una cosa i d’altres pel contrari».

Notícies relacionades

El CIS concedeix una folgada victòria al PP d’Isabel Díaz Ayuso, que duplicaria els escons en les eleccions del 4 de maig, tot i que hauria de fer molts comptes per governar, davant un virtual empat tècnic entre els blocs d’esquerra i dreta i amb Ciutadans i Vox a la corda fluixa.

L’enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), elaborada entre el 19 i 28 de març, deixa fora de l’Assemblea Cs, tot i que per escàs marge, i dona un empat a 68 escons entre el bloc de la dreta, amb PP i Vox, i de l’esquerra, amb PSOE, Més Madrid i Podem, quan la majoria absoluta se situa en 69 diputats.