Amb 12.750 euros

Madrid subvenciona un projecte artístic per renovar banderes d’Espanya dels balcons

  • L’objectiu és ajuntar unes 150 teles en mal estat i preparar un projecte expositiu

Madrid subvenciona un projecte artístic per renovar banderes d’Espanya dels balcons
1
Es llegeix en minuts

Núm: 24162

L’Ajuntament de Madrid ha destinat una subvenció de 12.750 euros perquè aquell veí de la capital que ho desitgi pugui renovar la bandera nacional que té col·locada al seu balcó o finestra i ajuntar les retirades per conformar un projecte expositiu. La iniciativa va ser presentada pel particular Mario Gutiérrez a la convocatòria d’Ajudes a la Creació Contemporània i a la Mobilitat 2019, segons fonts municipals.

Es tracta d’una iniciativa denominada ‘Bandera a Bandera’ i es pot sol·licitar a través d’un correu electrònic a la direcció labanderadeespana@gmail.com per renovar l’ensenya nacional. L’objectiu és ajuntar unes 150 banderes en mal estat i preparar un projecte expositiu.

«Tenim la vocació clara d’embellir la deteriorada imatge d’Espanya i recuperar la seva esplendor tant internacionalment com nacionalment per a l’orgull patri», resava la sol·licitud.

Notícies relacionades

Gutiérrez plantejava aquesta iniciativa com «una proposta d’investigació, desenvolupament i implantació en espais privats i públics d’un element comú, la bandera d’Espanya». Es planteja una acció artística que finalitza amb una obra ja preparada per a una futura exposició. Titllava de «lamentable» l’estat d’aquestes banderes, tant en l’àmbit privat com són els balcons i jardins de propietats, com en l’àmbit públic. «Descolorides, corroïdes, trencades, espatllades, que donen una imatge d’Espanya que és bastant pejorativa», continuava.

«En el projecte que proposo per a aquesta beca, vull donar visibilitat a la nostra realitat política, a aquesta estructura que necessita ser revisada, que s’enfonsa, utilitzant per a això el símbol de la bandera», afegeix. A més, feia referència als «diversos intents fallits de reforçar la unitat d’Espanya, el Símbol i fins i tot l’Himne (com va fer recentment Marta Sánchez) realitzats en el passat».