Comunitat de Madrid

Ayuso i Aguado arriben a un acord Pressupostos per «reactivar» Madrid

  • «Nosaltres no ens hi afegim», afirma Rocío Monasterio, portaveu de Vox

Ayuso i Aguado arriben a un acord Pressupostos per «reactivar» Madrid
1
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, i el vicepresident, Ignacio Aguado, van anunciar dilluns un acord de Pressupostos per al 2021 dins del si del Govern regional amb el qual buscaran «reactivar» Madrid, amb l’economia «com a objectiu prioritari». «Amb aquest acord, centrats en el més important, volem donar estabilitat jurídica però sobretot econòmica a tots els ciutadans de la Comunitat de Madrid. Aquest Govern està centrat a recuperar-se de la pandèmia i d’una catàstrofe natural», recalca Ayuso.

D’aquesta manera, la Comunitat reforçarà Sanitat, Educació i Serveis Socials, però «molt especialment l’economia». «La política econòmica de Madrid seguirà sent seriosa, rigorosa i confiable», ha recalcat. La cap de l’Executiu madrilenya ha remarcat que l’economia ha de ser un «objectiu prioritari» a causa de la «forta» caiguda del PIB (entre el 10 i 11%), la caiguda d’un 70% de l’arribada de turistes, la caiguda d’un 19% dels serveis i les 93.000 persones més que hi ha a l’atur en l’autonomia.

Vox no s’hi suma

La portaveu de Vox a l’Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, ha assenyalat aquest dimarts que encara no ha tingut accés a la totalitat de l’esborrany dels Pressupostos regionals per al 2021 i ha apuntat que no s’hi sumen, sinó que s’asseuran i estudiaran «partida per partida i programa per programa». En una entrevista amb ‘TVE’ recollida per Europa Press, Monasterio ha celebrat que la presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, i el vicepresident, Ignacio Aguado, s’hagin posat «d’acord» després de «dos anys» per presentar-los un esborrany dels comptes autonòmics.

Notícies relacionades

«Encara no hem tingut accés a la totalitat de l’esborrany i esperem que ens el presentin en els pròxims dies. Nosaltres no ens afegim als Pressupostos; ens asseurem i estudiarem partida per partida i programa per programa i opinarem el que ens sembla bé i malament», ha apuntat.

Així mateix, Monasterio ha indicat que els agradaria que la pròxima reunió que mantinguin per negociar els Pressupostos «sigui en un local d’hostaleria de Madrid que estigui obert a les 9 de la nit».