Madrid xifra en 1.380 milions els danys provocats pel ‘Filomena’ i demana ser declarada zona catastròfica

Madrid xifra en 1.380 milions els danys provocats pel ‘Filomena’ i demana ser declarada zona catastròfica
1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Madrid xifra en 1.380 milions els danys provocats pel ‘Filomena’ i demana ser declarada zona catastròfica La Junta de Govern de la ciutat de Madrid ha aprovat aquest dijous sol·licitar al Govern central la sol·licitud perquè declari la capital zona afectada greument per una emergència, coneguda anteriorment com a zona catastròfica, després del pas del temporal ‘Filomena’ i la gran nevada del cap de setmana passat.

Malgrat que l’alcalde, José Luis Martínez-Almeida, i la vicealcaldessa, Begoña Villacís, ja van avançar ahir que donarien llum verda a aquesta sol·licitud, la Junta de Govern ho ha aprovat avui formalment. Almeida ha demanat «celeritat» en la resposta del Govern per «alleujar» la situació que viu la capital, sobretot pels madrilenys «greument afectats».

Notícies relacionades

«En aquesta ciutat van caure 1.250.000 quilos de neu en 30 hores, 22,3 milions de metres cúbics de neu. Implica posar una fila de camions des de Madrid fins a Brussel·les, i tot i així, 120 quilòmetres més. S’ha produït una catàstrofe a la ciutat de Madrid amb greu afecció a béns i l’activitat econòmica», ha manifestat el regidor en roda de premsa.

S’hi ha unit, ha continuat, «una baixada dràstica de les temperatures», per la qual cosa aquesta neu s’ha convertit en «una massa de gel». «No som l’únic municipi que ha sol·licitat aquesta declaració, fet que demostra la magnitud d’aquest temporal», ha apuntat.

Temes:

Madrid Temporals