capital

Més controls i policies per reforçar les àrees amb restriccions de Madrid

Policia Municipal, Nacional i Guàrdia Civil es despleguen per controlar la capital

zentauroepp55156213 controles madrid200928113611

zentauroepp55156213 controles madrid200928113611 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Policia Municipal de Madrid ha reforçat des d’aquest dilluns el nombre de controls i d’agents per vigilar el compliment de les restriccions en set districtes de la capital, segons informen Efe fonts de l’àrea de Seguretat.

Els controls aleatoris a la capital s’ampliaran des d’aquest dilluns a 76 davant els 60 de la setmana passada i es desplegaran 250 policies municipals quan abans eren 200. A més, els agents ja tenen via lliure per imposar sancions als que incompleixin la norma després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) hagi avalat les restriccions a la mobilitat. 

D’altra banda, un total de 222 membres de Policia Nacional i Guàrdia Civil vigilaran les 45 zones confinades perimetralment a la Comunitat de Madrid, un desplegament reclamat pel Govern madrileny.

La delegació del govern desplegarà la policia als districtes de la capital més afectats pel virus, en els quals els veïns només poden sortir per anar a treballar, a centres educatius o al metge, entre altres tràmits, perquè així ho va reclamar el vicepresident madrileny Ignacio Aguado, segons van assenyalar a Efe fonts de la delegació.

Notícies relacionades

Amb l’increment de vuit zones restringides, un total de 1.025.000 persones tindran mobilitat reduïda en set districtes de Madrid i en àrees de vuit localitats més a les quals s’afegeix Alcorcón respecte a la setmana anterior.

En aquests territoris es limita la sortida i entrada, que només es permet per anar a la feina, al col·legi o per tràmits justificats. Els parcs estan tancats, l’aforament és del 50% en la majoria d’activitats, els bars tanquen a les 22.00 i els llocs de culte no poden superar un terç de la seva ocupació.