moció municipal

La localitat madrilenya de Pinto retirarà el nom de Joan Carles I al seu parc i el bust del monarca

El PSOE en el Govern, juntament amb Unides Pinto i Podem, sumarà majoria, per fer prosperar la proposta en Ple

L'Ajuntament ja va retirar el nom d'Infanta Cristina a un altre edifici públic i va passar a denominar-lo Casa de la Cadena

pinto car 1200

pinto car 1200

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els grups municipals del PSOE, Unides Pinto i Podem, que sumen majoria, han presentat una moció que es portarà al pròxim Ple municipal per retirar el nom de Joan Carles I al parc més gran de la localitat, inaugurat el juny del 1998 i que compta amb 550.000 metres quadrats.

En la moció, els grups proposen la convocatòria «tan aviat com sigui possible» d’una consulta ciutadana per «triar el nou nom del parc en funció de les opcions que s’estableixin a partir dels noms aportats».

Després d’això, buscaran una data per a la consulta i, una vegada quedi aprovada la moció, retiraran el «bust» del Rei que es troba a l’entrada del parc, així com «tot símbol representatiu del monarca» que actualment estigui «present en qualsevol edifici o infraestructura municipal».

En la moció, els grups consideren que aquest enclavament ha «de portar un nom a l’altura de les circumstàncies» i, en aquest sentit, recorden que les «últimes notícies judicials» apunten a indicis de presumpte blanqueig de capitals i de frau fiscal en els quals estaria implicat el rei emèrit.

«Això ens ha motivat a portar la moció al Ple i la proposta no té res a veure amb el debat o monarquia», ha explicat la portaveu del PSOE, Lola Rodríguez.

«Considerem que el més que evident deteriorament de la imatge d’aquest personatge públic aconsellen que un espai tan important no porti el seu nom –al·leguen els proposadors–, ja que algú que no és capaç de mantenir una conducta irreprotxable no ha de rebre homenatge públic».

Pinto ja va retirar el nom d’Infanta Cristina a un altre edifici públic i va passar a denominar-lo Casa de la Cadena.

Notícies relacionades

El parc de Joan Carles I és el més gran de la ciutat, amb 550.000 metres quadrats. Inaugurat el 18 de juny del 1998, compta amb el recinte firal, un llac, amb zones de passeig, el parc arqueològic Arqueopinto i un circuit d’educació viària.