vídeo

Atrapats 13 minuts en un vagó atapeït de Metro Madrid: els viatgers ho denuncien

Els fets van passar a l'estació de Conde de Casal, a partir de les 15.21 hores de la tarda

zentauroepp53269202 roca200430094504

zentauroepp53269202 roca200430094504 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amuntegats en un vagó de Metro Madrid i sense distància social malgrat la Covid-19. Desenes de viatgers del suburbà de la capital es van enfrontar aquest dimecres a una situació arriscada des del punt de vista epidèmic, al no poder mantenir els dos metres de seguretat que es recomanen contra el coronavirus.

Els fets van tenir lloc a l’estació de Conde de Casal, a les 15.21 hores. El vídeo, que s’ha fet viral per les xarxes socials, mostra com diferents usuaris d’aquest mitjà de transport esperen a reprendre el seu camí, només protegits per les seves mascaretes i atrapats.

A la gravació es veu com els ciutadans esperen dins, sense complir-se les consells contra la pandèmia. Alguns es venten per espantar la calor, mentre d’altres expressen el seu nerviosisme i es queixen: fins i tot s’arriben a sentir crits d’«¡obriu!» des de l’interior.

Metro Madrid admet que els viatgers van estar així durant 13 minuts, ja que «no es podien obrir les portes del tren perquè part d’un dels cotxes era dins del túnel i podia ser perillós».

Robatori i fre d’emergència

Segons la versió d’aquesta empresa dependent de la Comunitat de Madrid, el maquinista va veure al reprendre la marxa que una parella forçava les portes des de dins i sortia a l’andana. Després d’això, el comboi va seguir i, quan «el primer cotxe estava parcialment dins el túnel, el tren s’atura per l’actuació d’un dispositiu d’emergència».

Notícies relacionades

Llavors, el maquinista –després d’informar al lloc de comandament i els viatgers, segons la companyia– es va dirigir al lloc dels fets. Allà, el van informar que una usuària havia estirat el fre d’emergència per perseguir la primera parella, que pel que sembla l’havia robat.

La situació es va estabilitzar i la comitiva va tornar a posar-se en marxa a les 15.34 hores.