a causa d'un infart

Madrid investiga la mort d'un home després de ser rebutjat en un centre de salut

Després d'esperar el seu torn per ser atès, un professional sanitari li va comunicar que no li corresponia l'ambulatori de San Sebastián de los Reyes sinó un d'ubicat al mateix carrer, però que pertany a la localitat d'Alcobendas

zentauroepp53013094 madrid  03 04 2020 sociedad  coronavirus    hospital puerta 200403112831

zentauroepp53013094 madrid 03 04 2020 sociedad coronavirus hospital puerta 200403112831 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Efe

 La Gerència d’Atenció Primària de la Comunitat de Madrid ha iniciat una investigació després de la mort d’un home de 47 anys a causa d’un infart, després que fos rebutjat en un centre de salut del municipi de San Sebastián de los Reyes perquè no li corresponia aquest ambulatori.

Fonts de la Conselleria de Sanitat han indicat que s’està recopilant l’oportuna informació per aclarir els fets, que van tenir lloc al carrer, a les portes del centre de salut, per la qual cosa la Policia Nacional va obrir una investigació d’ofici. 

Segons publica aquest dimarts el diari ‘El Mundo’, un home de 47 anys va anar dimecres passat al centre de salut de l’avinguda d’España de San Sebastián de los Reyes i, després d’esperar el seu torn per ser atès, un professional sanitari li va comunicar que no li corresponia aquest ambulatori sinó un d’ubicat al mateix carrer, però que pertany a la localitat d’Alcobendas.  

L’home, acompanyat de la seva parella, se’n va anar del centre de salut i hores més tard va tornar perquè continuava amb dolors, però es va desmaiar abans d’entrar en un banc dins del recinte mèdic, segons relata el diari. 

La Conselleria de Sanitat ha assenyalat que el professional del centre de salut que va atendre la seva arribada al mort ha declarat davant de la Policia Nacional arran de la investigació que s’ha obert d’ofici. 

Segons remarquen les mateixes fonts, l’estratègia actual del Summa 112 es basa «en el reforç de l’atenció domiciliària de les urgències», rere el tancament dels centres d’urgències tancats. 

Notícies relacionades

«Aquest servei s’ha reforçat amb 20 Unitats d’Atenció Domiciliària (UAD) més, compostes per metge o infermer i un tècnic d’emergències sanitàries que es desplacen als domicilis. Amb aquest reforç, el SUMMA activa fins a 65 UAD», han destacat. 

La Conselleria de Sanitat recomana al ciutadà que, «davant d’una possible urgència i per descomptat davant de qualsevol emergència, truquin al 112 o al 061 perquè un metge del centre coordinador del Summa, en funció de la simptomatologia apreciada, reguli si es tracta d’una situació emergent o urgent i enviï el recurs mòbil adequat a cada cas».