procedent de la xina

Madrid rep el seu tretzè avió carregat amb material sanitari

La càrrega d'aquest vol, 33 tones, anirà dirigida a la reposició als hospitals de capital

zentauroepp53497525 13  avi n con material sanitario de la comunidad de madrid  200522104704

zentauroepp53497525 13 avi n con material sanitario de la comunidad de madrid 200522104704

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Comunitat de Madrid ha rebut aquest divendres el seu tretzè avió, el tercer aquesta setmana, carregat amb material sanitari davant de la situació pel coronavirus i que ha sigut gestionat per la presidenta de l’Executiu regional, Isabel Díaz Ayuso.

El Govern madrileny supera així les 800 tones en subministraments, per via aèria, per al seu ús per professionals sanitaris a la seva feina amb pacients de coronavirus o per a la població davant del procés de desescalada, segons han informat a través d’un comunicat. La càrrega d’aquest vol matinal, 33 tones, anirà dirigida a la reposició als hospitals madrilenys.

Els tretze nolis fins ara arriben als 37 milions d’unitats entre mascaretes, vestits i ulleres de protecció, guants de nitril, bates d’aïllament mèdic o falques, juntament amb un altre tipus de material com ara monitors per a uci i llits hospitalaris.

El tretzè avió de la Comunitat de Madrid ha aterrat cap a les 08.30 hores a l’aeroport de Madrid Barajas-Adolfo Suárez, procedent de la Xina, amb 1,8 milions d’unitats de material. En concret, ha transportat fins a la capital exclusivament mascaretes KN95.

L’avió, un model Boeing 777, és el tercer gestionat per la Comunitat de Madrid que aterra a Barajas durant aquesta última setmana. L’anterior, que va ser el dotzè, va arribar la matinada d’aquest dilluns amb 92 tones de subministraments als seus cellers: 1,8 milions d’unitats de mascaretes KN95, 2,8 milions de guants de nitril i gairebé 40.000 vestits de protecció epis.

El primer vol amb material sanitari per als hospitals madrilenys procedent de la Xina va arribar a la capital fa menys de dos mesos, el 2 d’abril passat. A aquest li van seguir dotze avions més els dies 5, 12, 14 i 28 d’abril, 2, 8 de maig, mentre que el 9 de maig en van arribar dos, un de matí i un altre de tarda, un més l’endemà, un més el dia 18 i un altre la matinada de dilluns passat, al costat del d’avui divendres.

Notícies relacionades

La Comunitat de Madrid té prevista, ben aviat, l’arribada de nous vols amb subministraments de tota mena de material sanitari per a la seva distribució i continuar protegint els professionals que treballen davant la Covid-19 i, també, per al seu repartiment entre la població de cara al procés de desescalada.