comunitat

Madrid demana de nou accedir a la fase 1 de la desescalada

Ayuso vol que Madrid faci un pas endavant el 25 de maig

zentauroepp53436934 la presidenta de la comunidad de madrid  isabel d az ayuso  200516171252

zentauroepp53436934 la presidenta de la comunidad de madrid isabel d az ayuso 200516171252 / Comunidad de Madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Comunitat de Madrid ha sol·licitat de nou formalment al Govern central accedir a la fase 1 de desescalada i ha remès un nou informe tècnic per justificar el seu accés a aquest nivell per al 25 de maig.

Així ho han indicat a Europa Press fonts de la Conselleria de Sanitat per recalcar que aquesta tercera petició s’ha oficialitzat en la reunió del consell interterritorial entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes. A més, s’ha fixat una nova reunió bilateral entre les dues administracions que serà, en principi, aquest dijous.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que, tot i que la Comunitat de Madrid presenti aquest dilluns un nou document per demanar el pas a la fase 1 del pla de desescalada, es trigarà uns dies a analitzar les dades i a prendre una decisió, i ha afegit que no l’estranyaria que el nou informe de Madrid avali el seu pas de fase.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, van assegurar després de la segona negativa del Ministeri a accedir a aquesta fase, que l’autonomia complia, segons el seu parer, amb els requisits marcats per l’Estat i donaven a entendre que el rebuig es devia a motius polítics.