ajuntament de madrid

Rita Maestre: Almeida ho està fent, però per contrast a Ayuso

rita-maestre

rita-maestre

2
Es llegeix en minuts
EFE

La portaveu adjunta de Més Madrid a l’Ajuntament de la capital, Rita Maestre, afirma en una entrevista amb l’Agència Efe que «parlem de com ho està fent de bé» en la crisi del coronavirus l’alcalde, José Luis Martínez-Almeida, perquè «tenim al costat» la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, que està «en un conflicte constant amb governs o institucions d’altres partits».

Maestre (Madrid, 1988) atén Efe a través d’una videotrucada des de casa seva, on passa el confinament entre tranquil·litat i «moments d’aclaparament», «com tots».  La regidora, que exerceix la representació de Més Madrid davant dels mitjans –la número u del grup és Marta Higueras– treballa tot el dia davant l’ordinador, es planteja la idea «extravagant» de començar a fer-ho dreta i davant de la falta d’esdeveniments ha aconseguit veure més pel·lícules i augmentar la lectura.

Des de divendres passat, primer ple municipal durant la crisi, se l’ha col·locat com a exemple del que hauria de fer-se des de l’oposició, mostrant la seva confiança en l’alcalde Luis Martínez-Almeida (PP), una «confiança moral abans que política. Ningú que estigui governant ara mateix vol fer una altra cosa que reduir la pandèmia, no per una qüestió política, sinó moral o ètica. No significa que tot el que facin em sembli bé o que hagi de deixar de dir el que no em sembli bé».

Per a Maestre, Almeida té «poques competències i no ha fet res estrepitosament dolent. Ha fet una bona campanya de comunicació, no ha entrat com (Isabel Díaz) Ayuso en un conflicte constant amb governs o institucions d’altres partits. Parlem de com ho està fent de bé Almeida perquè el que tenim al costat és Ayuso» i ha tingut «en compte l’oposició, no per prendre les mesures, que no és cert, però sí que ha informat»

Notícies relacionades

«En dues qüestions no ho ha fet bé –afegeix– s’ha visibilitzat que Madrid són 21 districtes, hi ha hagut poca coordinació i molt regne de taifes, també assenyalat per diferències entre els dos partits. Ha de rectificar els contractes suspesos amb escoles infantils. A més hi ha una omissió notable en la falta absoluta de crítica a la Comunitat de Madrid, les residències són també a la ciutat, s’ha comportat allà com a militant del PP. És una fallada greu, no de comunicació política, sinó de gestió pública».

Rita Maestre aclareix que l’entesa no serà únicament puntual, a causa de la crisi, ja que, de fet, proposen a l’alcalde una taula de negociació per a «un gran pacte per a la ciutat de Madrid, Pactes de Cibeles», li diu. «Tenim la voluntat de dur-lo a terme sabent que uns pactes no signifiquen mai que totes les teves idees tirin endavant. Un pacte no només polític sinó social», aclareix.