El Govern i l'oposició s'uneixen a l'Ajuntament de Madrid contra el Covid-19

Especial entesa entre l'equip del popular Almedia i Maestre, líder de Més Madrid

madrid-est-lo-dando-todo-para-salir-de-la-crisis-devolvmosle-sentido-comn-sensatez-y- / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern del PP i Cs a l’Ajuntament de Madrid i el principal partit de l’oposició, Més Madrid, han exhibit aquest divendres la seva unitat i voluntat d’aconseguir pactes per superar la pandèmia del coronavirus durant el ple extraordinari municipal.

En una sessió històrica, en la qual 17 edils i l’alcalde han acudit presencialment al Palau de Cibeles i la resta dels 57 regidors han seguit el debat de forma telemàtica, s’ha viscut una especial entesa entre l’equip de Govern local i el principal partit de l’oposició, Més Madrid, no així amb els socialistes.

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha anunciat que la medalla d’or s’atorgarà al poble de Madrid «sense distincions» i, a més, ha desitjat que aquesta crisi permeti saber que «des de la diferència es pugui conviure».

Ha agraït el suport sobretot de Més Madrid, partit amb el qual –ha reconegut– «els separen antípodes ideològics, però avui els acosta la humanitat». «Pot ser que per diferents camins, i diferents mitjans, però tenim un objectiu comú», ha explicat.

La portaveu adjunta de Més Madrid, Rita Maestre, ha recalcat la seva «confiança sincera» en Martínez-Almeida i el seu equip i l’«esforç visible» del regidor per «no enrarir l’ambient», i «perquè està compromès a reduir el dolor de la pandèmia». Per aquesta confiança, ha mostrat el recolzament del seu grup a les mesures que vagi prenent l’equip de govern municipal, tot i que sí que ha retret a l’alcalde la seva falta de pronunciament respecte a l’alta mortalitat a les residències de la regió, competència de la popular Isabel Díaz Ayuso.

L’entesa ha sigut menor amb el Grup Municipal Socialista després de les crítiques bolcades pel seu portaveu, Pepu Hernández, davant de la falta d’equips de protecció al Consistori i malgrat que el PSOE també persegueix un nou «contracte social» perquè el Madrid del després sigui més igualitari i equilibrat.

Notícies relacionades

Tot i que l’enfrontament més aspre ha sigut entre la vicealcaldessa, Begoña Villacís, i la regidora socialista, Mercedes González. L’edil socialista ha carregat contra la regidora de Cs per comparèixer per no dir «res», una cosa que segons el seu parer demostra que Villacís busca el seu espai i que el Govern està «trencat».

«Ha de buscar espai, ens succeeix a tots, de sobte ens hem trobat que l’alcalde macarra ha deixat de ser l’alcalde macarra, s’ha fet un home», ha afirmat i en resposta Villacís ha retret el seu to: «acostuma a ser un gos de presa i li surt bé el paper [...] però s’està morint moltíssima gent».