a finals del 2020 o principis del 2021

La Comunitat donarà llum verda a Madrid Nuevo Norte el 25 de març

«Serà l'obra pública més important del sud d'Europa dels últims anys», promet la presidenta Díaz Ayuso

madrid-nuevo-norte

madrid-nuevo-norte

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Comunitat de Madrid donarà llum verda definitiva a Madrid Nuevo Norte en el Consell de Govern del 25 de març, un projecte que farà possibles 250.000 llocs de treball. «Serà l’obra pública més important del sud d’Europa dels últims anys. En un moment de tanta incertesa el que necessitem és continuar creant ocupació i apostant per això», ha anunciat la presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, en una entrevista en TVE.

L’estimació és que l’inici de les obres d’urbanització del projecte arrenquin a finals del 2020 o principis del 2021, remodelació que té prevista un període d’execució de 24 anys. El projecte contempla la construcció de 10.500 vivendes, el 24%, amb protecció pública; la remodelació de l’estació ferroviària de Chamartín, i la creació d’un nou centre de negocis annex, dins d’un àmbit que comprèn tres milions de metres quadrats.

S’estableix una despesa per a les administracions públiques en el seu conjunt, de 2.452 milions d’euros, i uns ingressos de 3.762 milions, cosa que representa un saldo a favor de les administracions de 1.310 milions d’euros. D’altra banda, durant la construcció es generaran 63.000 llocs de treball directes, 31.000 d’indirectes i 23.000 d’induïts, cosa que representa una ocupació total estimada durant la fase de construcció de 117.792 llocs de treball, segons les dades que estimen.

Zones verdes i equipaments públics

Una vegada conclòs, i en el funcionament quotidià de l’àmbit, es considera que es generen 94.050 llocs de treball a la zona amb una població de 27.441 habitants, de manera que serà un àmbit utilitzat per 121.491 persones de manera habitual. La inversió mobilitzada s’estableix en 2.800 milions d’euros dedicats a noves infraestructures en l’àmbit, i a això s’hi afegirà la inversió en dotacions i equipaments públics per un valor de 488,2 milions d’euros i la inversió en construcció de les edificacions per un import estimat de 4.022,7 milions; així doncs, serà una inversió total de 7.3042,2 milions d’euros destinats a la materialització del projecte.

Notícies relacionades

El seu desenvolupament aportarà a la ciutat gairebé mig milió de metres quadrats de nous parcs urbans i zones verdes, entre els quals es troba un gran parc de 120.000 metres quadrats que ocuparà part de l’espai recuperat pel cobriment de les vies de la xarxa ferroviària, que possiblement serà en el futur un nou espai de referència a la ciutat. A més es dotarà de més d’1,3 milions de metres quadrats de noves xarxes públiques de transport, zones verdes i equipament, tant al servei de l’àmbit com de tota la ciutat.