segona sessió

Els vídeos presentats en el judici contra Isa Serra no recullen que llancés objectes a la policia

Serra apunta a acusacions polítiques i el judici queda vist per a sentència

policia-serra

policia-serra

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Mig centenar de vídeos exhibits (54) durant el judici a la portaveu d’Unides Podem a l’Assemblea de Madrid, Isa Serra, mostra la tensió que es va viure el 31 de gener del 2014 al carrer Tribulete del barri de Lavapiés durant els disturbis que es van produir durant un desnonament, unes imatges en les quals l’acusada apareix en tres ocasions, dues d’elles al costat del regidor de Más Madrid, Jorge García Castaño, i una altra allunyant-se d’un furgó policial.

En cap dels vídeos es veu Serra tirar objectes ni insultar els agents que havien acudit a la zona pel llançament, una cosa que sí que es preveu respecte a altres persones. El judici a la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) celebra la segona sessió de la vista oral amb els testimonis proposats per la defensa de Serra i l’exhibició dels vídeos aportats per aquesta part. Està previst que la vista oral quedi vista per a sentència amb els informes finals.

Petició de presó 

En aquestes imatges es veu a Serra en dues ocasions amb el regidor de Más Madrid i en el moment en què aprecia la tensió que va derivar en aldarulls amb policies, s’allunya espantada quan avança el furgó policial. La diputada regional afronta una petició de 23 mesos de presó per diversos delictes, entre els quals els de desordres públics, atemptat a l’autoritat, lesions i danys. Serra insisteix que no hi ha proves contra ella que desvirtuïn la seva presumpció d’innocència.

En les conclusions, la fiscal ha anunciat que manté la petició de 23 mesos de presó per a l’acusada, si bé redueix la indemnització que reclamava, de 5.200 euros per considerar que les lesions a un agent són de consideració menor. La defensa n’ha sol·licitat l’absolució. Els informes que s’exposaran després de l’aturada donaran per acabada la vista.

Serra va negar ahir que formés part dels convocants de la protesta a l’afirmar que va topar amb el desnonament quan tornava a casa seva de la universitat. A més, va afirmar que no va tirar cap objecte i que es va allunyar de la zona quan van començar les càrregues. En la seva declaració, García Castaño ha relatat que va acudir al desnonament com a càrrec públic per intentar intervenir entre la policia i els serveis socials. A l’inici, l’ambient era tranquil, però la situació va anar a més quan el Samur va treure en ambulància la persona desnonada i la policia va detenir diverses persones. Respecte a Serra, ha manifestat que ni la va veure donar objectes ni proferir insults, tal com sosté la fiscal. Es va quedar parlant amb ella juntament amb Sara Porras. «Ens en vam anar amb normalitat», ha dit.

Serra apunta a acusacions polítiques

Serra ha dit que només entén «políticament» algunes de les acusacions bolcades contra ella en el judici per la seva participació en un desnonament, i el president del TSJM li ha contestat que «mai» consentiria una acusació basada només en motius polítics. La diputada d’Units Podem en l’Assemblea de Madrid ha fet ús de l’última paraula en el judici que ha quedat vist per a sentència aquest dijous a la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que ha estat presidida pel president d’aquest òrgan, Celso Rodríguez.

«Respecto absolutament el TSJM i aquest tribunal, sens dubte, respecto les persones que formen part d’aquest procés, però també vull dir que personalment no entenc algunes de les acusacions... les puc entendre políticament», ha dit Serra al tribunal. Ha incidit Serra que entén que «algunes acusacions poden tenir sentit polític» i ha posat èmfasi que no entén «que es digui d’algú, que no ho va dir, que ho va dir», ja que els insults que se li atribueixen són «una barbaritat».

Notícies relacionades

El president del TSJM, Celso Rodríguez, li ha contestat que aquest tribunal, com qualsevol altre en aquest Estat de Dret, «no consentiria mai una acusació que vostè atribuís només a aquesta entesa política».

Així ha deixat vist per a sentència el judici en el qual la Fiscalia demana 23 mesos de presó per desordres públics, atemptat, lesions i danys per a Serra pels incidents ocorreguts durant un desnonament al barri madrileny de Lavapiés el 31 de gener del 2014.