fet presumptament delectivo

Reobren la causa per abusos contra l'exmarit d'una de les mares d'Infancia Libre

El jutge acorda practicar diligències a l'haver-hi nous indicis de la comissió del delicte investigat

juzgados-madrid

juzgados-madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Jutjat d’Instrucció número 54 de Madrid ha reobert la causa per la presumpta comissió d’un delicte d’abusos sexuals contra l’exmarit d’una de les mares vinculades a l’associació Infancia Libre a l’aparèixer «nous indicis de la comissió del delicte investigat».

En una interlocutòria datada el 10 de desembre, a la qual ha tingut accés Europa Press, el magistrat acorda deixar sense efecte el sobreseïment decretat davant de «nous elements que desvirtuen els motius» del seu arxivament. Per això, entén el jutge que és procedent «deixar-lo sense efecte, per, com assenyala l’article 777 de la LECrim, acordar la pràctica de les diligències encaminades a la determinació de la naturalesa del fet presumptament delictiu i de la persona o persones que hi hagin participat».

El cas de la vicepresidenta 

La reobertura de la causa a instàncies d’una denúncia de P. G. coincideix amb la decisió de la Fiscalia de Madrid d’arxivar la investigació contra Infancia Libre remesa per la Policia davant de l’absència de «dades objectives» que indiquin algun il·lícit penal.

Notícies relacionades

L’advocat de la denunciant ha explicat a Europa Press que la jutge ha pres en consideració dos informes del 2017 aportats a la causa, un ja constava i un altre és nou, en què un psiquiatre i un pediatre «refereixen els abusos» que hauria relatat la menor durant l’exploració.

Els jutjats madrilenys investiguen en una altra causa a l’expresident d’Infancia Libre María Sevilla, que també va ser detinguda en el marc de la investigació policial contra l’associació, per la presumpta comissió d’un delicte de sostracció de menors. En el seu cas, Sevilla també va denunciar el pare d’un dels seus fills per abusos, però es va arxivar el cas.