Reobren El Retiro i la resta de parcs després de remetre el fort vent

L'Ajuntament de Madrid ha decidit prendre aquesta mesura després d'estar tres dies clausurat pel mal temporal

retiro

retiro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Ajuntament de Madrid reobrirà aquest dimecres El Retiro i els vuit parcs de la ciutat que estan tancats aquest dimarts per les inclemències del temps, al remetre les condicions meteorològiques adverses, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), i passar l’alerta de vermella a groga.  

Així, segons ha informat el consistori de la capital, la reobertura tindrà lloc a les nou hores i s’abalisaran zones infantils, esportives, zones de persones grans i estancials per evitar-ne l’ús. Aquestes mesures estan contemplades en el nivell groc de l’alerta, que es retirarà a les 12 hores.

El protocol es va aplicar, a més d’a El Retiro, també a la Quinta de Fuente del Berro, la Quinta de los Molinos, la Quinta Torre Arias, El Capricho, els jardins de Sabatini, el Rosaleda del parc de l’Oeste, el parc Juan Carlos I i el parc Juan Pablo II.

Clausurats al públic 

Notícies relacionades

Els recintes esmentats van quedar clausurats al públic durant tres dies consecutius, per fortes ratxes de vent; i abans de la reobertura, tècnics de l’Àrea de Medi Ambient i Mobilitat duran a terme les tasques d’inspecció de l’arbratge, que en el cas d’El Retiro són gairebé 19.000 exemplars.

A causa de la intensitat de les ratxes de vent dels últims dies és necessari dur a terme aquesta valoració a fi de determinar l’estabilitat i seguretat dels arbres abans de permetre l’accés als usuaris. S’actuarà en els casos en què sigui possible o es restringirà l’accés a aquelles zones en les quals sigui necessària una intervenció més significativa.