JUDICI A L'AUDIÈNCIA

Acusat de matar el seu germà d'un tret accidental diu que no tenia sensiblitat a la mà per un cop de matxet

El noi, vinculat suposadament amb la banda Dominican Don't Play, declara que un grup de joves violents el van ferir

audiencia-nacional-madrid

audiencia-nacional-madrid

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un acusat de matar el març del 2018 el seu germà d’un tret accidental al seu pis de Carabanchel ha declarat en el judici que li va fallar la mà, però que no tenia intenció de prémer el gallet; també ha explicat que temps enrere havia rebut un cop de matxet per part d’un grup de joves violents al sortir d’un establiment de menjar.

Euris Ariel s’ha assegut al banc dels acusats de l’Audiència de Madrid per un delicte d’homicidi  i per tinença il·lícita d’armes. S’enfronta a una petició fiscal de 22 anys de presó, perquè els delictes estan agreujats per la relació de parentiu que tenia amb la víctima, que era el seu germà petit, i per pertinença a organització criminal per la relació que tenia amb la banda llatina dels Dominican Don’t Play, cosa que nega.

«Em vaig tornar boig. Em va passar pel cap tirar-me  pel balcó», ha relatat el jove sobre els fets que van ocórrer cap a les cinc de la tarda, i va explicar que pensava que l’escopeta no estava carregada i a l’agafar-la, li va fallar la mà i es va disparar. El tret va tocar el seu germà al pit  i li va produir un hemotòrax dret massiu per traumatisme toràcic sever, que li va provocar la mort.

Segons el seu relat, la nit anterior havia estat amb uns amics celebrant un aniversari i un d’ells li va mostrar l’escopeta  en una motxilla, i llavors va veure que no estava carregada. El dia després, aquesta mateixa persona va portar l’arma a casa seva i van ocórrer els fets. Un testimoni que ha comparegut ha relatat al tribunal que va veure com l’acusat i diverses persones van intentar baixar el ferit per les escales. Els va comentar que no el moguessin i llavors va trucar a una ambulància perquè assistís la víctima, encara amb vida. 

Relat dels fets

Els fets es van produir el 4 de març del 2018 quan l’acusat i el seu germà eren al domicili en el qual residien amb altres joves, membres actius de la banda Dominican Don’t Play. Actualment, és una de les bandes llatines més actives a la regió.

Notícies relacionades

Cap a les 17 hores, a la sala d’aquest domicili es va iniciar una discussió entre els dos germans, mentre l’acusat tenia en el seu poder una escopeta de canons retallats, i estava a una distància d’al voltant de dos metres «i acceptant la possibilitat d’acabar amb la seva vida, va disparar l’escopeta quan estava apuntant el seu germà, W. D. Amador Celestino».

El tret li va impactar «al pit, a la zona dreta del tòrax, i li va provocar un hemotòrax dret massiu per traumatisme toràcic sever i destrucció d’òrgans vitals, que li va produir la mort».