l'immoble pertany a l'estat

La Policia desallotja els neonazis d'Hogar Social que okupaven un edifici de Malasaña

«Sense prèvia notificació i deixant gairebé 30 persones al carrer», denuncia aquest col·lectiu a través de Twitter

hogar-social-madrid

hogar-social-madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Policia Nacional ha desallotjat els integrants del col·lectiu Hogar Social de l’edifici ubicat en el número quatre del carrer Cristino Martos, al centre del barri de Malasaña i que estava okupat des de novembre del 2018. Un portaveu de Direcció Superior de Policia ha detallat que el desallotjament s’ha emprès a primera hora del matí i que ja estava pràcticament completat, sense incidents.

Notícies relacionades

Al seu torn, des del col·lectiu s’ha criticat en xarxes socials el desallotjament emprès per la Policia Nacional «sense prèvia notificació i deixant gairebé 30 persones al carrer». L’edifici okupat per aquest col·lectiu va ser una antiga seu de CCOO, molt pròxim a la zona de Plaza de España. La seva portaveu, Melisa Domínguez, va detallar llavors en un vídeo que van entrar a l’immoble perquè es tractava d’una «seu emblemàtica» del sindicat.

Fonts policials consultades llavors per Europa Press van assenyalar que hi havien entrat a principis forçant els panys i no van tenir resistència, ja que al local, propietat de l’Estat, no vivia ningú i es trobava buit des del 2013. El 12 de setembre d’aquell any els membres d’Hogar Social també van ser desallotjats d’un edifici del carrer Príncipe de Vergara, on es van quedar un mes.