CONFLICTE EN EL TRANSPORT

Els sindicats de l'EMT xifren en un 100% el seguiment de la vaga

Els empleats de l'empresa municipal de transport han convocat manifestacions a què se sumaran el sector taxi i metro

emt-paros

emt-paros

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els sindicats han xifrat en un 100% el seguiment de la vaga de 24 hores que té lloc aquest dimarts per als treballadors de l’Empresa Municipal de Transport (EMT), mentre que l’Ajuntament ha assegurat que s’ha complert pelsserveis mínims marcats. En concret, el portaveu d’UGT Javier Herranz ha afirmat a Europa Press que el dia està transcorrent «tranquil», tot i que ha mantingut que els serveis mínims estan sortint «amb molt retard».

Així, el matí està transcorrent amb normalitat tot i que s’estan produint més aglomeracions de les habituals en diverses línies d’autobusos del centre de la capital. En concret, a l’entrada a l’estació de Metro de Legazpi han penjat lones amb missatges de recolzament a la vaga i per la defensa del transport de qualitat i és que aquest dimarts, Solidaritat Obrera també ha convocat una vaga 24 per als treballadors del suburbà.

A més, el portaveu de CCOO Antonio Camacho ha afirmat que el 100% dels conductors cridats a la vaga, que no compleixen amb aquests serveis mínims, l’estan secundant, a la qual cosa se suma les concentracions de treballadors del servei d’autobusos a les cotxeres municipals.

Reivindicacions de l’EMT 

A més, aquesta tarda també tindrà lloc una manifestació, que sortirà des de la seu del Consorci Regional de Transports fins a Cibeles, en defensa del transport públic en el qual s’espera també presència del sector del taxi i d’empleats de Metro en recolzament a aquesta mobilització. Aquest matí també es farà una concentració a les portes del Consistori madrilenya.

Així, els treballadors del’EMT han pogut fer la vaga a partir de les 20.15 hores d’aquest dilluns, quan es van veure afectats el personal d’avituallament i neteja, de mussols i de grues de torn de nit. Durant el dia, estan cridats a la vaga el personal de torn de matí i tarda, així com també el de neteja.

Notícies relacionades

D’aquesta forma, els sindicats redoblen la seva aposta per la mobilització en plena Cimera pel Clima com a fórmula per aconseguir les seves reivindicacions. Des del comitè d’empresa, han recordat que demanen que es contracti «prou» personali han denunciat la«falta de conductors»que fa que s’ofereixi un pitjor servir als ciutadans. Aquestes mobilitzacions se sumen a les convocades pel comitè d’empresa per a l’11 de desembre, després del Pont de la Constitució, amb una aturada parcial de dues hores per tanda i una nova aturada de 24 hores per al dia 13 d’aquest mes.