en el moment de l'obertura

Desmantellen dos grups violents que atracaven bancs i botigues a Madrid

Els detinguts vigilaven tota l'activitat que duien a terme les entitats per poder assaltar-los

20191126 463124 opatracadoresmadrid 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Agents de la Policia Nacional han desmantellat dos grups organitzats i han arrestat sis persones que es dedicaven a cometre assalts a entitats bancàries i botigues a Madrid, als quals se’ls imputen quatre atracaments a bancs, tres a supermercats i un en una farmàcia, ha informat aquest dimarts la Direcció Superior de la Policia de Madrid en una nota de premsa.

La primera banda estava formada per quatre individus, era considerat molt violent i un dels seus integrants ja havia sigut condemnat per dos homicidis en el transcurs de sengles atracaments i era considerat molt violent. Entre tots els integrants comptaven amb més de 60 detencions i se’ls imputa l’assalt a dos bancs, tres supermercats i una farmàcia. L’altre grup estava format per dos homes i se’ls atribueix la seva presumpta participació en l’assalt a dues entitats bancàries en què van arribar a robar gairebé 200.000 euros.

La investigació sobre el primer grup organitzat es va iniciar el mes de juny passat. Un dels integrants de l’organització van assaltar una sucursal bancària utilitzant armes de foc amb què amenaçaven els empleats. Durant la investigació d’aquest fet es va produir un nou atracament a una altra entitat bancària, i els investigadors es van adonar que per la forma en què es va cometre l’assalt, podria estar relacionada amb l’anterior fet.

Tècnica d’‘a l’obertura’

Els agents van poder comprovar que en els dos casos sotmetien a estudi i vigilància tota l’activitat que es duia a terme en les entitats desd’abans de l’obertura fins després del tancament. Després que els presumptes autors analitzessin l’activitat de les sucursals, perpetraven l’assalt amb la tècnica d’‘a l’obertura’: irrompien dos dels autors a la sucursal en el moment d’obertura de portes, portaven armes de foc amb què amenaçaven els empleats, després de fer-se amb els diners de l’entitat, fugien en un vehicle que esperava als voltants amb els altres integrants.

Després de diverses indagacions, els agents van poder identificar com un delspresumptes autorsera un violent atracador de bancs que en el passat havia sigut condemnat per dos homicidis –un empleat de banca a Torrevieja i un policia nacional a Móstoles– durant la comissió de dos assalts.

Posteriorment van anar identificant la resta d’integrants de l’organització, entre els quals es trobava el germà del primer identificat i dos individus més també especialitzats en la comissió d’aquest tipus de fets. Finalment els germans van ser detinguts a la localitat de Segòvia de Bernuy de Porreros i dos més a Madrid. Després dels registres practicats als domicilis dels arrestats amb la deguda autorització judicial, els van ser intervinguts diferents efectes utilitzats durant els atracaments. A més se’ls atribueix la presumpta participació en l’assalt perpetrat a tres supermercats i una farmàcia als districtes madrilenys de Carabanchel, Centre, Ciutat Lineal i Tetuan.

Grup organitzat 

En una investigació paral·lela, els mateixos agents han desarticulat un altre grup organitzat que va assaltar dues entitats bancàries durant els mesos d’agost i octubre, en els quals van aconseguir robar gairebé 200.000 euros. El mètode que feien servir era similar al dut a terme per l’altra organització, feien servir sempre la tècnica d’‘a l’obertura’ i utilitzaven sempre armes de foc reals.

Notícies relacionades

Una vegada identificats els presumptes autors, es va dur a terme l’operació per a la seva detenció i el registre dels seus domicilis, on es va intervenir material relacionat amb la comissió dels atracaments i es van recuperar més de 40.000 euros en efectiu. A més a un dels arrestats li constaven tres ordres de detenció i ingrés a presó per diferents jutjats.