per la tornada del gran circ quirós

Almeida recolza els circs amb animals però reconeix que no podrà modificar l'ordenança que els prohibeix

L'exalcaldessa, Manuela Carmena, va aprovar la modificació de l'ordenança reguladora que prohibeix aquest tipus d'activitat

Lamenta que Cs donés suport a l'exalcaldessa ja que actualment és complicat que es revisi l'estatut

almeida

almeida

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha mostrat aquest dimarts el seu recolzament als circs amb animals però reconeix que el PP no podrà modificar per si mateixl’ordenança  que els prohibeix, ja que el seu ara soci de Govern, Ciutadans, va votar en el passat mandat la modificació de l’ordenança reguladora de la Tinença i Protecció dels Animals, del 2001, basant-se en una recomanació de la Federació Veterinària Europea i en la Declaració Universal dels Drets dels Animals.

«Desgraciadament tant Ara Madrid, com el PSOE i Cs van votar a favor. És complicat que es pugui revisar aquesta ordenança quan el soci de govern ja s’hi va mostrar en contra. La normativa que hi havia per a la protecció és prou sòlida, però desgraciadament Cs va voler votar amb l’esquerra, i no tenim la capacitat de modificar aquesta ordenança per nosaltres mateixos», ha assenyalat davant de la premsa després de presentar el cupó de l’ONCE amb motiu del 100è aniversari del Palau de Cibeles.

L’Associació Circs Reunits recorrerà la modificació de l’ordenança reguladora de la Tinença i Protecció dels Animals que prohibirà els circs amb animals salvatges en aquests espectacles i que entrarà en vigor el 2020, després de ser aprovada en l’anterior mandat amb vots de PSOE, Ara Madrid i Ciutadans.

Gran Circ Quirós

Tot això després de conèixer-se que el Gran Circ Quirós torna a Madrid amb el seu espectacle tradicional amb animals ‘Al límite de lo imposible’ a partir del 15 de novembre, en una carpa davant el Centre Comercial Islazul a Carabanchel. Comptaran amb lleons gegants africans, tigres de bengala, els coneguts com a ‘ligres’, meitat lleó-meitat tigre, cavalls d’alta escola i elefants indians.

Per la seva part,l’exalcaldessa Manuela Carmena es va reunir amb una representació de l’Associació Circs Reunits als quals va explicar que mentre no hi hagués una ordenança municipal aprovada no s’impedirien els circs amb presència d’animals a la ciutat. Aquesta moratòria arriba fins a l’abril del 2020.

Notícies relacionades

«Encara havent votat en contra, compliré amb l’ordenança, perquè és el que està en vigor. Hi ha una moratòria que conclou l’abril del 2020; tothom sap quin va ser el nostre sentit del vot i que es permetessin els circs amb animals», ha expressat.