en la sessió de control d'aquest dijous

Ayuso qualifica com a «necroshow» l'exhumació de Franco

La portaveu de Vox acusa la presidenta de Madrid de convertir-se en «cooperadors necessaris»

zentauroepp49011540 asamblea madrid190710124207

zentauroepp49011540 asamblea madrid190710124207 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid, ha rebutjat comentar el «necroshow» al qual estarà sotmès el país dijous ambl’exhumació  de Francisco Franco mentre que la portaveu de Vox, Rocío Monasterio, ha afirmat que això és «l’última traïció al llegat de la Transició».

«El problema que tenim és que evidentment el president del Govern vol reeditar una transició i ho vol fer d’una part sobre l’altra», ha dit la presidenta madrilenya durant la seva intervenció en la sessió de controlen resposta a una pregunta de Monasterio sobre la qüestió.

Al seu parer, el PSOE el que vol és «obrir dos bàndols» i s’ha trobat una cosa «molt sospitosa i que potser desconeixia», que Espanya «no està dividida en dos bàndols» sinó que n’hi havia un tercer més important, que «ni volia aquesta guerra ni aquesta divisió».

Vox, contra l’exhumació 

Notícies relacionades

Ayuso, que ha enlletgit que la formació a la seva dreta no li hagi preguntat en cap moment per l’atur, els impostos o la sanitat, ha assegurat que ella «complirà les sentències judicials vinguin on vinguin». Per la seva part, Monasterio ha lamentat que dijous d’estigui produint «l’última traïció al llegat de la Transició», que ha sigut «ideada per l’esquerra i executada pas a pas amb la complicitat de PP i Ciutadans».

Considera que «per inacció, per covardia o per passivitat» s’han convertit en els «cooperadors necessaris». En aquest punt, ha recalcat que a Vox no tenen por «de quedar-se sols davant el consens progre», per això no permetran que s’imposi als espanyols una intervenció de la història. «Avui vostès es complementen i completen. Avui perdem tots els espanyols», ha afirmat.