COMUNITAT DE MADRID

El PSOE suspèn cautelarment de militància l'alcaldessa de Móstoles, Noelia Posse

Franco (PSOE) descarta moció de censura contra Posse si ve de la dreta/MAD-ALCALDESSA MÓSTOLES

06/01/2018 Foto recurso de la alcaldesa de Móstoles, Noelia Posse, ofreciendo declaraciones a los medios en el municipio.

06/01/2018 Foto recurso de la alcaldesa de Móstoles, Noelia Posse, ofreciendo declaraciones a los medios en el municipio. / AYUNTAMIENTO DE MÃ"STOLES (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PSOE ha suspès de forma cautelar l’alcaldessa de Móstoles, Noelia Posse. Ferraz ha pres la decisió seguint el seu reglament intern.

Aquesta decisió, competència de l’Executiva Federal, es produeix després que el secretari general del PSOE-M, José Manuel Franco, demanés en privat a Posse que dimitís, a la qual cosa ella es va negar. Així doncs, Franco va demanar a la direcció federal la seva suspensió cautelar de militància, sense descartar que pogués tirar endavant la seva expulsió del partit si manté la seva actitud. També la mateixa Posse va demanar per carta la seva suspensió de militància.

Des que el 6 de setembre passat va saltar la notícia que l’alcaldessa de Móstoles havia designat com a coordinadora de Xarxes Socials de l’Ajuntament a la seva germana, ja que va acabar revocant fins a set càrrecs de confiança més han sigut posats en dubte en les últimes setmanes.

La regidora socialista s’ha negat a dimitir en reiterades ocasions, l’última aquest dilluns, després que un dels seus socis, Més Madrid Guanyar Móstoles, retirés el recolzament dels seus dos regidors i la deixés en minoria –amb els seus 10 edils i els dos de Podem–.

El pròxim 21 d’octubre se celebrarà un ple extraordinari a l’Ajuntament de la localitat madrilenya en què es debatrà la reprovació de l’alcaldessa, a proposta del PP, Ciutadans i Vox, tot i que els tres partits confien que la regidora hagi dimitit o hagi sigut apartada abans d’aquell dia.

Franco descarta la moció

El secretari general del PSOE-M, José Manuel Franco, ha descartat que recolzin una moció de censura contra Posse si aquesta parteix d’un grup de dretes, tot i que «ho estudiaria» si partís de l’esquerra i donés suport a «un alcalde o alcaldessa socialista». Així ho ha assenyalat Franco aquest dijous en una entrevista a Onda Madrid, on ha insistit en què, abans d’arribar a aquesta tessitura, «encara» confia que «l’alcaldessa dimiteixi i que un altre socialista governi Móstoles». «L’única possibilitat que veiem de futur és que hi hagi alcalde o alcaldessa del PSOE», va assenyalar.

Aquestes declaracions es produeixen després que tant Ciutadans (Cs) com Podem Comunitat de Madrid hagin plantejat aquest dimecres la necessitat de posar en marxa una moció de censura per apartar l’alcaldessa, una cosa que Franco no descarta «si els regidors de Móstoles estan d’acord» i si no parteix d’un grup «de dretes». 

Nova querella

Notícies relacionades

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Móstoles ha obert diligències en relació amb una querella interposada per un representant veïnal contra l’alcaldessa de Móstoles, Noelia Posse, per la presumpta comissió d’un delicte de calúmnies.

Fonts jurídiques han indicat a Europa Press que l’instructor ha obert diligències, pas previ a decidir si admet o no a tràmit la querella per procedir a la seva investigació.