Roldán, nova consellera delegada de Metro en lloc de Prieto

Serà la primera dona a posar-se al capdavant de l'empresa suburbana madrilenya

metro-1

metro-1 / PEDRO CARRERO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Silvia Roldán, la que era fins ara gerent del Consorci Regional de Transport, serà la nova consellera delegada de Metro de MadridEn lloc del directiu del Canal d’Isabel II Rafael Prieto que continuarà en aquesta entitat malgrat que es va anunciar el setembre que estaria al capdavant del suburbà.

El consell d’administració de Metro va acordar el nomenament de Roldán com a vocal de l’empresa i, al seu torn, la sortida de Prieto com a membre de l’organisme, segons han confirmat fonts de l’Executiu autonòmic i ha avançat el diari ‘ABC’.

A primer de setembre el vicepresident regional, Ignacio Aguado, va explicar en roda de premsa que Prieto seria el nou delegat de Metro de Madrid, després que el Consell de Govern donés llum verda a la renovació del Consell d’Administració del suburbà.

Transformació del Canal d’Isabel II

No obstant i amb posteritat, el Govern regional ha entès que, a causa de la «important transformació» que està experimentant en l’actualitat el Canal d’Isabel II, el «més útil» per al projecte conjunt de govern és que el seu actual responsable, Rafael Prieto, continuï al capdavant del Canal fins que «conclogui els importants projectes que ja té en marxa».

La designació de Roldán com a nova consellera delegada de Metro de Madrid, en lloc de Prieto, es formalitzarà aquest divendres i, d’aquesta manera, es convertirà en la primera dona al capdavant de l’empresa. Per la seva part, la seva vacant al capdavant del Consorci Regional de Transports de Madrid l’ocuparà Luis Miguel Martínez Palencia, el seu actual director de Planificació Estratègica i Explotació. Serà nomenat gerent de l’organisme també divendres pel consell d’administració del Consorci.

Per la seva part, la seva vacant al capdavant del Consorci Regional de Transports de Madrid l’ocuparà Luis Miguel Martínez Palencia, el seu actual director de Planificació Estratègica i Explotació. Serà nomenat gerent de l’organisme també divendres pel consell d’administració del Consorci.

Exgerent d’Adif

Notícies relacionades

Fonts de la Conselleria de Transports destaquen el perfil de Roldán, «amb experiència en l’empresa pública i una trajectòria professional vinculada estretament al sector ferroviari». Aquestes qualitats «li permetran afrontar els reptes que té Metro de Madrid en aquesta nova etapa», ressalten. Fins a la seva arribada al Consorci, Silvia Roldán era gerent de l’Àrea de Planificació i Anàlisi pressupostària en l’empresa pública Adif. És enginyera industrial per la Universitat Carles III de Madrid i ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional a Adif en diferents llocs de responsabilitat.

Mentrestant, Martínez Palencia és enginyer de Camins, Canals i Ports (especialitat Transports) per la Universitat Politècnica de Madrid i Màster en Trànsit Urbà. Ha desenvolupat tota la seva carrera professional associada als transports públics de la Comunitat de Madrid.