comunitat de madrid

L'alcaldessa de Móstoles cedeix i revoca la seva germana després de contractar-la a dit

La pressió del PSOE, dels ciutadans i dels mitjans provoca la maniobra de Noelia Posse

Laura havia sigut elegida com a càrrec de lliure designació per dirigir les xarxes socials del consistori

noelia-posse

noelia-posse

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Móstoles, Noelia Posse, ha cedit davant de la pressió i ha acabat cessant aquest dijous la seva germana Laura, a qui havia contractat a dit com a coordinadora de missatges i xarxes socials al consistori. El càrrec estava remunerat amb 52.000 euros bruts a l’any.

Posse ha demanat disculpes als veïns, però defensa que la seva germana és «una persona capaç, professional i que hauria sigut un actiu inqüestionable per a aquesta ciutat». «Ha coincidit que és la meva germana», lamenta en la seva nota. Després de defensar que la revocació del nomenament és un «acte d’humilitat i sinceritat» i «no una rectificació», argumenta que amb ell vol ser «coherent».

El decret d’alcaldia detallava les característiques d’aquest lloc creat ‘ad hoc’. En concret, Laura Posse era designada com a «personal funcionari d’ocupació eventual», de conformitat a l’establert a l’article 104.2 de la llei 7/1985, del 2 d’abril, de Bases de Règim Local i d’acord amb el previst a l’article 104 (bis), 1 f) de la mateixa llei de bases.

Pressió política i popular

Tot i que la primera edil descartava aquesta revocació, la pressió política, popular i mediàtica ha resultat efectiva. L’alcaldessa, com ha avançat la cadena SER i han confirmat fonts municipals a Europa Press, ha canviat d’opinió després que el secretari general del PSOE-M, José Manuel Franco, li demanés dimecres que fes marxa enrere per una «qüestió estètica».

La primera edil també havia sigut xiulada i esbroncada pels veïns, a l’assistir al pregó d’aquest municipi madrileny:

Una altra polèmica

Notícies relacionades

Aquest no ha sigut l’únic nomenament d’un familiar de la regidora al consistori. El seu oncle era fins al juny funcionari de l’àrea de Cultura i ara passa a ser director tècnic administratiu d’Esports, amb un complement salarial de «1.607 euros al mes».

Aquí, la primera edil també va defensar la seva tasca destacant que fa 40 anys que treballa a l’Ajuntament» i que té una «trajectòria esportiva irreprotxable», negant que es necessiti una titulació específica per ocupar aquest càrrec.