per no complir tots els requisits

La Justícia revoca el nomenament del gerent d'Urbanisme de Móstoles

Destituïda la directora de Comunicació del consistori madrileny

mostoles

mostoles

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Jutjat Contenciós Administratiu número 5 de Madrid ha revocat el nomenament de Jesús Miguel Espelosín, fill d’un històric dirigent socialista, com a nou gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de Móstoles, segons ha avançat la Cadena SER. En la interlocutòria datada el 26 de setembre, a què ha tingut accés Europa Press, i contra la qual hi ha un recurs d’apel·lació, s’indica que Espelosín –que va ser nomenat el març del 2018– «no reuneix els requisits d’acreditar una experiència professional prèvia de 15 anys, en l’àmbit de l’activitat», i que en el millor dels casos seria de «gairebé 14 anys».

Per aquesta raó, el magistrat ha estimat el recurs interposat per un dels vuit candidats al lloc entenent que l’actuació administrativa no era ajustada a dret i així anul·la la resolució impugnada per l’ajuntament i el nomenament d’Espelosín com a gerent d’Urbanisme de Móstoles.

Aquest s’afegeix als qüestionats llocs de lliure designació que han sortit l’últim mes i que han acabat amb dimissió dels designats o amb la revocació del seu nomenament.

La coordinadora de Gabinet d’Alcaldia de Móstoles, Alicia Domínguez Villarino, i el gerent de l’Instituto Municipal del Suelo (IMS), Luis Vázquez, van ser les últimes renúncies que s’afegien a la revocació de la germana de l’alcaldessa, Laura Posse, com a coordinadora de missatges i xarxes socialsLaura Posse, de l’ajuntament i a la dimissió del seu oncle, Hector V. Posse, al seu ascens com director tècnic administratiu d’Esports del consistori. No obstant, l’últim nomenament que va causar polèmica es referia a Gonzalo Sánchez Oliva, que hauria passat a formar part del Grup d’Intervenció Especial del consistori. Referent a això l’Ajuntament de Móstoles va emetre un comunicat en el qual assegurava que «no és l’exparella de l’alcaldessa, no té cap relació amb ell i ella no ha intervingut en aquest plus».

Nova destitució

Notícies relacionades

La directora de Comunicació del consistori, Franca Velasco, ha sigut destituïda per «pèrdua de confiança» en la seva persona en les últimes setmanes i per «diferències de criteri», segons han confirmat a Europa Press fonts pròximes a l’exdirectora. Abans d’arribar al càrrec, l’agost del 2018, Velasco havia exercit en diversos llocs de comunicació, entre els quals destacava el seu càrrec com a responsable de relacions externes en l’Ajuntament de Valladolid (2015-2018), en el Consell General de l’Advocacia Espanyola (2011-2017) o en el col·legi d’advocats de Valladolid (2006-2015).

Des de l’ajuntament ja han anunciat la substituta de Velasco: serà Ingrid Miguélez. D’ella han destacat que «posseeix una extensa i demostrada experiència periodística», incloent-hi que «des del 2014 és coeditora de La Sexta Notícias Fin de Semana, en la qual exerceix com a responsable de continguts».