VUITÈ INTENT

Suspès el desnonament d'una dona que va intentar tirar-se per la finestra

Es tracta d'una veïna que viu amb els seus tres fills menors d'edat al municipi madrileny de Parla

desahucios-argumosa

desahucios-argumosa

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El desnonament de Nancy, la dona que va intentar tirar-se per la finestra en una ocasió anterior a Parla, ha quedat suspès de nou després d’intentar-ho en vuit ocasions.

Segons ha informat el portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Ricardo Rosado, Nancy va llogar la seva vivenda sense saber que el propietari tenia un procediment hipotecari i va arribar una ordre d’alçament quan aquest "va deixar de pagar".

"Ni l’Ajuntament de Parla, ni la Comunitat proposen cap alternativa", ha assenyalat, a la qual cosa ha afegit que el Consistori està realitzant una actuació "bastant pobra" en matèria de vivenda, ja que "no dona alternatives" i promoul’"amuntegament"  de famílies.

Contracte fals

Es tracta d’una veïna que viu amb els seus tres fills menors d’edat en una vivenda al carrer Fuentebella número 52 a la qual va accedir, segons la PAH, a través d’un contracte fals de lloguer a causa que els anteriors llogaters no la van informar del procediment de desnonament en el qual estava ja immers el pis. 

Nancy té tres fills al seu càrrec, amb problemes de salut segons la Plataforma, i feia sis anys que vivia en aquestes mateixes condicions. El 2015 ja hi va haver un intent de desallotjament en el qual es va produir una càrrega policial i diverses persones van resultar ferides.

Notícies relacionades

Així, ha assenyalat que en dos o tres mesos es produirà un altre intent i, tot i que ha demanat un lloguer social, de moment no se li ha concedit. A més, el portaveu ha indicat que es va produir un avís de suspensió després de les negociacions i que no s’hi han presenciat aquesta vegada forces de seguretat.

Intensa negociació

D’altra banda, l’Ajuntament de Parla ha assenyalat en un comunicat que després d’una "intens feina" de negociació s’ha aconseguit la suspensió d’aquest desnonament "molt delicat" i s’ha assolit un compromís amb data reunió entre les parts. El consistori ha assegurat que va treballa "de manera intensa" per ajudar moltes famílies que travessen situacions "difícils" amb mesures i recursos que contribueixin a defensar "el dret a una vivenda digna".