DRAMA A CHAMBERÍ

Madrid confirma que va atendre al maig la dona que es va suïcidar per un desnonament

El consistori li va exigir que s'empadronés a Chamberí per poder sol·licitar ajuts

zentauroepp46037832 ramiro ii desahucio181127143954

zentauroepp46037832 ramiro ii desahucio181127143954 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Ajuntament de Madrid ha confirmat aquest dimarts que Alicia,la veïna madrilenya que dilluns es va treure la vida quan anava a ser desnonada, havia acudit als serveis socials municipals en una ocasió, el mes de maig passat, per consultar què podia fer al no poder pagar el lloguer, però no hi va tornar després que li indiquessin que s’havia d’empadronar per sol·licitar ajuts.

Ho han ratificat fonts municipals, que lamenten "profundament aquest fet" i insten "les institucions competents a posar fil a l’agulla de manera urgent i sense dilació en l’apressant problema de la vivenda i els lloguers al nostre país" perquè "no hàgim de lamentar casos com a aquest mai més".

El districte madrileny de Chamberí tenia contacte amb aquesta dona de 65 anys, que en els últims temps –es va produir una visita anterior el 2011– només havia acudit en una ocasió als serveis socials de la Junta, el mes de maig passat, quan aquesta veïna hi va acudir a informar-se sobre els passos a fer al no poder pagar el lloguer.

Al no estar empadronada al municipi de Madrid, l’Ajuntament de la capital li va indicar que s’havia d’empadronar al districte de Chamberí per poder sol·licitar ajuts municipals, però la dona no va tornar a la Junta ni va fer nous tràmits davant del Consistori.

Les mateixes fonts asseguren que la Policia Municipal només era present ahir acompanyant la comissió judicial a petició dels jutjats, però "mai" executant el desnonament, d’una vivenda de lloguer propietat d’un particular.

Notícies relacionades

Aquest cas és el segon que transcendeix des de principis d’any d’un suïcidi per desnonament. El mes de juny passat, un home va morir a Cornellà de Llobregat (Barcelona) al saltar per la finestra de la seva vivenda, situat en una desena planta, quan una comitiva judicial havia acudit al pis per executar un desnonament.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat aquest dimarts el seu "dolor i ràbia" per aquest esdeveniment i ha tornat a urgir la reforma de la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU), perquè "hi ha vides en joc" pels lloguers abusius, com ha assegurat a través de Twitter