FESTES PATRONALS

Comença aquest divendres el 'boloencierro' de Mataelpino on els corredors hauran de portar casc

La bola ha abaixat el seu pes dels 200 als 30 quilos i està elaborada amb «materials més lleugers» per evitar ensurts com el de l'any passat

boloencierromataelpinomadrid

boloencierromataelpinomadrid

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els ‘boloencierros’ de les festes de Mataelpino (Madrid) comencen aquest divendres amb diverses novetats com la reducció del pes de la nova bola a 30 quilos i l’exigència als corredors que hi participin de portar casc.

Per a aquesta edició, la bola, que ha abaixat el seu pes dels 200 als 30 quilos, està elaborada amb “materials més lleugers” i serà utilitzada en els dos ‘boloencierros’ previstos, divendres i diumenge durant les festes patronals, que van començar aquest dijous.

D’altra banda, fins al dilluns 26 d’agost, no hi haurà música al recinte firal fins a les 20.30 hores perquè puguin assistir les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA) o que siguin sensibles al soroll, segons ha informat a Europa Press la regidora de Serveis Socials, Leticia Cubillos.

Entre les mesures que posa en marxa el Consistori amb motiu de les festes, es troba també el “festibús”,que funcionarà a partir de les 5.30 de la matinada per facilitar gratuïtament el trasllat dels joves, una vegada acabi la discoteca mòbil, i així “evitar” que condueixin, que hagin d’anar caminant fins als seus domicilis o que hagin d’esperar el primer autobús de línia.

Menor pes i mateixa mida

Quant al ‘boloencierro’, previst per a divendres i diumenge, a les 11 del matí, les normes de seguretat establertes inclouen que la bola tingui un pes menor, tot i que tingui les mateixes dimensions que l’anterior, 2,75 metres, i al tractar-se d’un material més lleuger “redueix els danys als corredors davant d’un possible atropellament”.

D’altra banda, l’alcalde de la localitat, Javier de los Nietos, ha explicat a Europa Press que la bola sortirà del carrer Transformador per finalitzar a la plaça de toros, després d’haver recorregut 600 metres. A més de poder inflar-se, també se’n pot modificar la trajectòria.

Notícies relacionades

L’alcalde ha indicat que la corrida amb la bola és “més senzilla”, tot i que ha ressaltat que els corredors han de tenir la “seguretat”d’on és la bola i mirar cap enrere com si es tractés de les corrides tradicionals per evitar accidents.

L’any passat va resultar ferit molt greu un jove ferit molt greuque participava en l’esdeveniment i que va rebotar contra la tanca de seguretat després de ser impulsat per la bola.