FESTES PATRONALS

Comença aquest divendres el 'boloencierro' de Mataelpino on els corredors hauran de portar casc

La bola ha abaixat el seu pes dels 200 als 30 quilos i està elaborada amb «materials més lleugers» per evitar ensurts com el de l'any passat

Comença aquest divendres el 'boloencierro' de Mataelpino on els corredors hauran de portar casc
Es llegeix en minuts

Europa Press

Els ‘boloencierros’ de les festes de Mataelpino (Madrid) comencen aquest divendres amb diverses novetats com la reducció del pes de la nova bola a 30 quilos i l’exigència als corredors que hi participin de portar casc.

Per a aquesta edició, la bola, que ha abaixat el seu pes dels 200 als 30 quilos, està elaborada amb “materials més lleugers” i serà utilitzada en els dos ‘boloencierros’ previstos, divendres i diumenge durant les festes patronals, que van començar aquest dijous.

D’altra banda, fins al dilluns 26 d’agost, no hi haurà música al recinte firal fins a les 20.30 hores perquè puguin assistir les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA) o que siguin sensibles al soroll, segons ha informat a Europa Press la regidora de Serveis Socials, Leticia Cubillos.

Entre les mesures que posa en marxa el Consistori amb motiu de les festes, es troba també el “festibús”,que funcionarà a partir de les 5.30 de la matinada per facilitar gratuïtament el trasllat dels joves, una vegada acabi la discoteca mòbil, i així “evitar” que condueixin, que hagin d’anar caminant fins als seus domicilis o que hagin d’esperar el primer autobús de línia.

Menor pes i mateixa mida

Quant al ‘boloencierro’, previst per a divendres i diumenge, a les 11 del matí, les normes de seguretat establertes inclouen que la bola tingui un pes menor, tot i que tingui les mateixes dimensions que l’anterior, 2,75 metres, i al tractar-se d’un material més lleuger “redueix els danys als corredors davant d’un possible atropellament”.

D’altra banda, l’alcalde de la localitat, Javier de los Nietos, ha explicat a Europa Press que la bola sortirà del carrer Transformador per finalitzar a la plaça de toros, després d’haver recorregut 600 metres. A més de poder inflar-se, també se’n pot modificar la trajectòria.

Et pot interesar

L’alcalde ha indicat que la corrida amb la bola és “més senzilla”, tot i que ha ressaltat que els corredors han de tenir la “seguretat”d’on és la bola i mirar cap enrere com si es tractés de les corrides tradicionals per evitar accidents.

L’any passat va resultar ferit molt greu un jove ferit molt greuque participava en l’esdeveniment i que va rebotar contra la tanca de seguretat després de ser impulsat per la bola.