consistori de martínez-almeida

Madrid arxiva l'expedient disciplinari contra els tres policies que insultaven Carmena en un xat

-FOTODELDIA- GRAF8062 MADRID 15/06/2019.- La alcaldesa en funciones del Ayuntamiento de Madrid, Manuela Carmena, poco antes del inicio de la constitución del Ayuntamiento de Madrid, hopy en el Palacio de Cibeles. El PP y Vox han pactado la pasada madrugada que el candidato popular José Luis Martínez Almeida sea alcalde de Madrid, al frente de un Gobierno de coalición junto a Ciudadanos, en el que Begoña Villacís será la vicealcedesa. EFE/Emilio Naranjo

-FOTODELDIA- GRAF8062 MADRID 15/06/2019.- La alcaldesa en funciones del Ayuntamiento de Madrid, Manuela Carmena, poco antes del inicio de la constitución del Ayuntamiento de Madrid, hopy en el Palacio de Cibeles. El PP y Vox han pactado la pasada madrugada que el candidato popular José Luis Martínez Almeida sea alcalde de Madrid, al frente de un Gobierno de coalición junto a Ciudadanos, en el que Begoña Villacís será la vicealcedesa. EFE/Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’expedient disciplinari que va obrir l’anterior corporació municipal alstres policies municipals que insultaven l’exalcaldessa Manuela Carmena així com immigrants i periodistes en un xat ha sigut arxivat pel nou Ajuntament, en mans de José Luis Martínez-Almeida.

Aquestes mateixes fonts han assegurat que aquest expedient ja estava "molt avançat" i que "ni el jutge veu delicte penal ni l’instructor veu motiu de sanció". Així mateix han fet menció a "diverses sentències sobre l’arxivament de l’expedient" per justificar-ne l'arxivament, tal com ha avançat 'eldiario.es'. 

Per la seva part, fonts policials han indicat a Europa Press que la resolució del cap de Gestió Disciplinària de la Policia ha arribat a les diferents unitats i que se li està notificant avui als agents.

Els comentaris

Aquest xat va ser descobert després de la denúncia presentada per un altre agent del cos el dia 13 de novembre del 2017, que també sol·licitava una ordre d’allunyament perquè assegurava que havia rebut amenaces. Es van proporcionar comentaris a la causa en els següents termes: 'S’ha de començar amb les caceres de porcs, colla de fills de puta, els moros i els que els defensen’, ‘Jo els tiraria al mar, menjar per a peixos', '¿El napalm no el van inventar per a porqueria així?' i ‘Una altra opció pot ser incrustar-los casquets buits al clatell a cops de martell’.

També s’al·ludia a la publicació de dues fotos d’Adolf Hitler amb el contingut 'Aquest senyor sí que sabia com fer les coses, aquest senyor és Déu!!!!', ‘Això és un senyor de cap a peus’, 'Ja estarien traient fum les xemeneies sense parar si estigués al comandament’, 'No tenen per menjar i semblen rates parint’.

Notícies relacionades

Igualment, aquest xat comú, i en relació amb Carmena, contenia comentaris tals com 'filla de la gran puta roja de merda mal parida', o 'Que es mori la vella porca ja', amb altres missatges de desqualificació contra la periodista Ana Pastor.

Malgrat que en un primer moment es va arxivar la causa, temps després l’Audiència de Madrid reobria la causa per presumpte delicte d’odi i injúries, si bé posteriorment va decretar el seu sobreseïment definitiu.