PACTES MUNICIPALS

Almeida avisa Villacís que la seva "ambició personal" no pot frustrar el canvi a Madrid

El candidat del PP envia un programa d'investidura a Ciutadans i Vox per "poder tancar reunions amb ells com més aviat millor"

almeida

almeida

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El candidat del Partit Popular a l’Ajuntament de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha fet públic aquest dimecres que ja ha enviat un programad’investidura  tant a Ciutadans com a Vox amb la confiança de "poder tancar reunions amb ells com més aviat millor" per crear un govern de centre dreta a la capital, tasca que no pot ser frustrada per una "ambició personal", ha advertit a la candidata 'taronja', Begoña Villacís.

"Estem a 72 hores (del ple d’investidura) i hem enviat a Cs i Vox un programa d’investidura que és perfectament assumible no per Ciutadans i Vox, sinó per qualsevol votant de centre dreta a Madrid, que és qui va reclamar el canvi de forma contundent a la ciutat de Madrid el 26 de maig, i mantenim el mateix missatge", ha expressat Almeida davant dels mitjans de comunicació després de finalitzar el Ple d’Actes a Cibeles.

I és que Martínez-Almeida reitera que "cap votant de centre dreta entendria" que no es posessin d’acord. El president del PP, Pablo Casado, va asseverar aquest dimarts que al Consistori de la capital només hi ha dues alternatives: o és alcaldessa Manuela Carmena o ho és Martínez-Almeida.

En aquesta mateixa línia, i després de la reunió de divendres passat en la qual el PP va criticar que Ciutadans no hagués mostrat de forma clara el seu recolzament a la investidura d’Almeida, el candidat del PP ha indicat que la seva formació va obtenir "quatre escons més, 80.000 vots més" que Ciutadans, mentre que a Vox li va treure "onze escons d’avantatge". "Ens correspon liderar aquest procés i és el que fem", ha assenyalat.

Confiança en l’acord

Així, partint d’aquest programa, Almeida confia que s’acabaran entenent per a "arribar a aquest acord i poder canviar aquest govern d’esquerres". Per a això José Luis Martínez-Almeida s’asseurà amb Ciutadans i Vox –no sap si en una taula a tres–, ja que li correspon a ell "liderar aquest procés de canvi". "Serem els impulsors d’aquest acord perquè ens correspon per l’aritmètica parlamentària. Som els que tenim la capacitat d’arribar a aquest acord", ha assenyalat.

Notícies relacionades

Requerit sobre una possible incomoditat a l’hora d’asseure’s amb Vox, Almeida ha expressat que la seva "única incomoditat és que continuï governant l’esquerra a Madrid". "Ens asseurem amb Cs i amb Vox, com a la Comunitat, en un exercici de responsabilitat," ha dit.

A més, ha qualificat d’"arriscat" poder dir quin paper tindrà Vox en el futur govern, ja que desconeix encara les propostes de Javier Ortega Smith, i ha recordat que ell ja ha exposat "en públic quina hauria de ser la conformació del govern".