Transició ecològica

Ribera, sobre la supressió de Madrid Central que demanen el PP i Vox: "És un debat fruit de la ignorància total"

La ministra en funcions recorda que Espanya té oberts procediments d'infracció per mala qualitat de l'aire

rjulve45972499 madrid 20 11 2018 politica entrevista este mediodia a la min181121202537

rjulve45972499 madrid 20 11 2018 politica entrevista este mediodia a la min181121202537 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra en funcions de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha qualificat de "vergonya" fruit de la "ignorància total" les propostes plantejades pel PP i Vox per derogar Madrid Central, la iniciativa implantada per l’Ajuntament de la ciutat per habilitar una zona de baixes emissions al districte centre restringint l’accés del vehicle privat.

"És un debat fruit de la ignorància total en matèria de qualitat de l’aire i impacte de la salut dels ciutadans i si fossin mínimament conscients del que suposa el que plantegen els faria vergonya", ha explicat Ribera en una entrevista a RNE en al·lusió al PP i Vox.

La titular de Medi Ambient ha recordat que Espanya "té oberts procediments d’infracció per mala qualitat de l’aire centrats en Madrid pel trànsit no només a l’ametlla central sinó a tota la perifèria, i Barcelona, també pel trànsit el port i la seva orografia".

En el cas de Madrid, Ribera considera, a més, necessària la implicació de la comunitat autònoma per entendre que no són suficients els programes municipals. Per això, entén que les propostes per revertir Madrid Central "són sortides de pota de banc" i suposen una provocació "perquè a algun li demanin responsabilitat civil pel mal que pot ocasionar a l’espai públic si això es portés a la pràctica".

Notícies relacionades

Segons la seva opinió, aquest tipus de propostes representen "un comportament irreverent" respecte a les "polítiques europees i a les obligacions per part d’Espanya", descuidar "aspectes fonamentals com la protecció del medi ambient en termes de salut" i obviar la feina feta "al carrer perquè es recuperi l’espai públic per als ciutadans davant l’ocupació dels cotxes, que és una cosa que els joves entenen molt bé".

Per la ministra en funcions, obviar aquestes tres qüestions "és absurd" i considera positiu que aquest debat es produeixi en un moment de negociació de pactes electorals, perquè els candidats "han de pensar sobre els seus programes de govern i veure com responen davant de les obligacions i demandes dels ciutadans".