SUPERDIUMENGE ELECTORAL

Telemadrid farà un sondeig a peu d'urna el 26-M i donarà els resultats al tancament de les escoles

Els canals autonòmics de Galícia, Aragó, Castella-la Manxa i les Canàries també tindran les seves enquestes israelites, mentre que les teles d'Euskadi i les Balears publicaran els resultats d'un 'tracking' telefònic

GRAF6568. MADRID, 22/05/2019.- Los candidatos a la Alcaldía de Madrid, José Luis Martínez-Almeida (PP) (3i); Manuela Carmena (Más Madrid) (4i); Pepu Hernández (PSOE) (4d); Carlos Sánchez Mato (IU) (3d), y Javier Ortega Smith (2d), junto a la concejal de Ciudadanos Silvia Saavedra (2i), encargada de sustituir a la candidata de la formación, Begoña Villacís, posan con los periodistas María Rey (i) y Jon Ariztimuño (d), antes del debate de los candidatos al Ayuntamiento, este miércoles en Madrid. EFE/ Kiko Huesca

GRAF6568. MADRID, 22/05/2019.- Los candidatos a la Alcaldía de Madrid, José Luis Martínez-Almeida (PP) (3i); Manuela Carmena (Más Madrid) (4i); Pepu Hernández (PSOE) (4d); Carlos Sánchez Mato (IU) (3d), y Javier Ortega Smith (2d), junto a la concejal de Ciudadanos Silvia Saavedra (2i), encargada de sustituir a la candidata de la formación, Begoña Villacís, posan con los periodistas María Rey (i) y Jon Ariztimuño (d), antes del debate de los candidatos al Ayuntamiento, este miércoles en Madrid. EFE/ Kiko Huesca / Kiko Huesca (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les corporacions de mitjans públics de Madrid, Galícia, Aragó, Castella-la Manxa i les Canàries publicaran aquest diumenge 26 de maig, a partir de les 20.00 hores, els resultats d’un sondeig a peu d’urna realitzat per l’empresa d’estudis de mercat GfK, sobre les eleccions municipals i autonòmiques, tot i que en el cas gallec es limitarà a les locals.

Segons han indicat a Europa Press fonts de la Corporació e dRàdio i Televisió de Galícia, a partir d'aquesta hora es faran públics els resultats de l’enquesta realitzada a les set grans ciutats gallegues (la Corunya, Santiago de Compostel·la, Ferrol, Vigo, Orense, Lugo i Pontevedra).

Fonts de la Corporació Aragonesa de Ràdio i Televisió expliquen que es difondran les dades del sondeig a peu d’urna elaborat per Gfk amb la projecció de possibles resultats per a la composició de les Corts d’Aragó, els ajuntaments de les tres capitals (Saragossa, Osca, Terol), i els municipis més poblats de cada província (Calataiud, Montsó i Alcanyís).

Ajuntament i Comunitat madrilenys

També Ràdio Televisió de Madrid (Telemadrid) publicarà els resultats del seu propi sondeig a peu d’urna, en aquest cas realitzat per l’empresa Sigma Dos. Així, els mitjans de la corporació madrilenya faran públics els resultats de l’enquesta sobrel’ajuntament  de la capital i la Comunitat de Madrid.

Notícies relacionades

A més, els mitjans públicsd’Euskadi  (ETB) i les Balears (IB3) publicaran els resultats d’un 'tracking' electoral. En el cas de la cadena pública basca, el 'tracking' telefònic es realitzarà 24 hores abans de les eleccions de diumenge, és a dir aquest dissabte, i els resultats relatius als comicis municipals es publicaran a partir de les 20.00 hores.

Segons han detallat a Europa Press fonts de la cadena balear, l’empresa d’estudis de mercat IBES ha sigut l’encarregada de fer el 'tracking' telefònic al llarg d’aquesta setmana a una mostra de 2.600 persones. Es difondrà la projecció de possibles resultats per al Parlament  autonòmic, els quatre consells insulars, i l’Ajuntament de Palma.