La formació ultradretana encara no ha anunciat el seu candidat

Vox avança Ciutadans i es converteix en la tercera força de la Comunitat de Madrid, segons Telemadrid

El PSOE es consolida en la primera posició i el PP es manté segon, però perd recolzaments

intencion-voto-madrid

intencion-voto-madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Vox avança Ciutadans i es converteix, amb el 17,2% d’intenció de vot, en la tercera força política a la Comunitat de Madrid, per darrere del PSOE, que puja fins al 24,7%, i el PP, amb un 22%, segons l’últim baròmetre MadridData de Telemadrid sobre les pròximes eleccions autonòmiques. 

Així, la formació de Santiago Abascal, que encara no ha revelat el seu candidat a la Comunitat, millora en tres punts l’anterior sondeig, superant per primera vegada Ciutadans en la tercera posició del tauler. 

El PSOE d’Ángel Gabilondo manté la seva tendència a l’alça i es consolida en la primera posició com a guanyador de les eleccions, amb un 24,7%, mentre que el PP, encapçalat per Isabel Díaz Ayuso, amb un 22%, perd sis dècimes respecte al baròmetre del 15 de març i continua en segona posició.

La formació que encapçala Ignacio Aguado retrocedeix 1,4 punts i suma el 14,9% dels vots, mentre que en el bloc d’esquerres Más Madrid (8,6%) i Podem (7,5%) perden també recolzaments i IU no arriba al 5% necessari per entrar a l’Assemblea de Vallecas. 

Más Madrid i Podem perden recolzament

D’aquesta manera, la plataforma d’Íñigo Errejón perd sis dècimes respecte a l’última enquesta i no aconsegueix superar Podem, que té de candidata Isabel Serra, i que perd 1,8 punts respecte al MadridData del 15 de març. IU, per la seva banda, obtindria només l’1,8% dels sufragis. 

Amb aquests resultats, Ayuso podria tenir opcions de ser la pròxima presidenta de la Comunitat de Madrid amb un pacte a l’andalusa. La suma del PP, Vox i Ciutadans assoliria el 54,1% dels vots. A l’altre extrem, la suma del PSOE, Más Madrid i Podem obtindria el 40,1% dels vots amb l’escenari que dibuixa aquesta enquesta.

Gabilondo, el líder més ben valorat 

Quant a la valoració de líders, Gabilondo encapçala la classificació amb una puntuació de 5,23 i un coneixement del 91,9%, seguit de Díaz Ayuso amb un 4,3 de nota mitjana i un coneixement del 70,4%. 

Notícies relacionades

Aguado és tercer amb un 4,1 i un coneixement del 78,8%, Serra aconsegueix un 3,8 amb un coneixement del 53,4% i Errejón tanca la llista amb un 3,7 i un nivell de coneixement del 96,4%. 

L’enquesta ha sigut realitzada per Invymark el dimecres 3 d’abril. S’han fet un total de 800 entrevistes telefòniques (400 al municipi de Madrid i 400 en la resta de municipis de la Comunitat de Madrid). El marge d’error màxim per a resultats globals és de +/- 3,5%.