OPERACIÓ DE LA GUÀRDIA CIVIL

Desarticulada una perillosa organització albanokosovar dedicada al robatori en vivendes, caixers i naus

La banda dirigia les seves operacions des de Madrid, però perpetrava robatoris per tota la geografia espanyola

zentauroepp45689773 barcelona  barcelon s  30 10 2018   deportes    la guardia c190314155742

zentauroepp45689773 barcelona barcelon s 30 10 2018 deportes la guardia c190314155742 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Agents de la Guàrdia Civil pertanyents a la Unitat Orgànica de Policia Judicial de les Comandàncies de la Corunya i Madrid i del Servei d’Investigació Criminal de l’Ertzaintza de Guipúscoa han desmantellat una perillosa organització criminald’origen  albanokosovar assentada a Madrid, però especialitzada a perpetrar robatoris a tota la geografia espanyola.

L’operació va tenir l’origen a la Corunya, després de detectar la Guàrdia Civil un increment de robatoris en vivendes i naus industrials, cosa que va donar inici a la denominadaoperació Butrov, amb la finalitat d’identificar i detenir els autors dels fets.

Fruit de les primeres indagacions, els agents especialitzats de la Corunya van constatar que els integrants del grup s’havien desplaçat expressament a Galícia per a la comissió dels robatoris, per la qual cosa van intercanviar informació amb els seus homòlegs a Madrid, que tenien encartat un grup que es traslladava fora de la Comunitat per perpetrar els robatoris, i van unir esforços a partir d’aquest moment.

Llarg historial 

Segons ha informat l’Institut Armat, els ja detinguts compten amb "un ampli palmarès delictiu" i tenien fixada la seva residència en barris de la capital madrilenya, on portaven una vida "perfectament normal" per no aixecar sospites.

Quan realitzaven les seves campanyes, el primer que feien era buscar vivendes de lloguer, o fins i tot llogar habitacions on vivien altres compatriotes, evitant així haver de documentar l’estada. Això els permetia, a més, fer estudis de les zones on cometrien a posteriori els seus fets delictius.

El grup era expert en l’assalt a naus industrials pel procediment del butró, però també se’ls imputen fets delictius en vivendes unifamiliars, situades en municipis corunyesos d’alt nivell adquisitiu, i en l’assalt de caixers automàtics.

Contactes amb l’Ertzaintza

Va ser precisament aquesta tipologia delictiva el que va permetre posar en contacte els agents de la Guàrdia Civil amb els agents de l’Ertzaintza, que es trobaven investigant diversos robatoris amb força en caixers automàtics.

Gràcies a la investigació efectuada, els agents han pogut constatar que el grup sostreia els vehicles en poblacions madrilenyes, i es traslladaven fins al lloc de destí utilitzant plaques de matrícula falsificades. Han comès robatoris a Madrid, a Guipúscoa, Ciudad Real i la Corunya.

En els registres efectuats als barris d’Usera, Villaverde i Carabanchel Alto es va intervenir una elevada quantitat de diners en efectiu, eines utilitzades per a la perpetració delsrobatoris, joies, rellotges i roba de primeres marques, a més de documentació on es recullen els estudis dels llocs on es van perpetrar els fets delictius.

Documentació falsa

Notícies relacionades

Els detinguts són cinc homes amb edats compreses entre els 24 i els 41 anys, compten amb nombrosos antecedents i fins i tot tenen ordre d’expulsió d’Espanya. Tots portaven en el moment de la detenció identitats falses i se’ls imputen els delictes d’organització criminal, robatori amb força en domicilis habitats, robatori amb força en les coses, robatori de vehicle, falsedat documental i delictes contra la seguretat del trànsit. L’autoritat judicial competent ha decretat el seu ingrés a la presó.