Del 3 al 12 de maig

Mutua Madrid Open de tennis 2019: data, preu i jugadors del torneig

David Ferrer disputa el seu últim Masters 1000 i Roger Federer torna a les pistes de la Caja Mágica

final-mutua-madrid-open-2018

final-mutua-madrid-open-2018

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els grans del tennis tornen a la ciutat de Madrid en la XVIII edició del Mutua Madrid Open 2019. El torneig es disputarà del 3 al 12 de maig a la Caja Mágica.

Els preus de les entrades oscil·len entre els set euros per una trobada femenina prèvia a la categoria 3 i els 854 euros per l’abonament per al torneig complet en la categoria 1.

Federer torna al torneig

Entre els participants més destacats de la nova edició del torneig masculí hi ha: el número u del món, el serbi Novak DjokovicRafa Nadal; o l’alemany Alexander Zverev, campió del Masters de Madrid l’any passat.

A més, Roger Federer tornarà a jugar a la Caja Mágica, després de la seva absència en les dues últimes edicions. El suís, de 37 anys, és el segon jugador amb més títols (tres) en la història del Mutua Madrid Open, només darrere de Rafa Nadal, amb cinc.

Entre les tennistes més destaques es troben: la japonesa Naomi Osaka; la txeca Petra Kvitova, o la romanesa Simona Halep.

El comiat de Ferrer

David Ferrer participarà per última vegada en el Masters 1000 i posarà fi a la seva carrera com a tennista aquest mes de maig. El valencià, de 37 anys, ha disputat de 15 edicions del Masters 1000, entre les quals destaquen la del 2010 i el 2014 amb la seva presència en les semifinals.

Per acomiadar Ferrer, la direcció del torneig ha llançat una campanya a les xarxes socials amb el hashtag #Gracias Ferru.

Els organitzadors elaboraran un llibre amb els missatges publicats a Twitter, Instagram i Facebook amb aquest ‘hashtag’ i l’hi entregaran al tennista en el seu últim partit.

Sobre el torneig

El Mutua Madrid Open pertany a l’’elit mundial de tornejos de tennis, en el circuit Masters 1000 de l’ATP masculina i Premiere Mandatory de la WTA femenina, només per darrere en importància als Grand Slam.

A més és un dels pocs espais oberts del món del tennis en el qual es disputen simultàniament els dos quadros, el femení i el masculí.

El recinte

El recinte de la Caja Mágica, on es disputa el torneig des del 2009, acull tres pistes amb cobertes mòbils de terra batuda. El complex va ser dissenyat per l’arquitecte francès Dominique Perrault.

La Pista Central Manolo Santana té una capacitat de 12.500 espectadors. L’Estadi 2 (Estadi Arantxa Sánchez Vicario) i l’Estadi 3 disposen de 3.500 i 2.500 seients, respectivament.

Fins al 2031, a Madrid

L’Ajuntament de Madrid ha tancat un acord amb Ion Tiriac, el promotor del Mutua Madrid Open, perquè el torneig se celebri a la ciutat fins al 2031 amb un projecte que implica crear unes noves pistes al costat de la Caja Mágica. 

Notícies relacionades

Aquest acord ha aconseguit frenar les amenaces de Tiriac d’emportar-se el torneig a una altra ciutat europea. 

Per a més informació sobre el torneig consulti la pàgina web oficial.