excompany d'altres dos difunts

Mor per càncer de pulmó un empleat de Metro Madrid exposat a l'amiant

Esperava que la Seguretat Social es pronunciés sobre si la seva malaltia estava relacionada amb el material tòxic

metro-1

metro-1 / PEDRO CARRERO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Un extreballador del metro de Madrid de 64 anys, company dels dos morts oficialment reconeguts amb malaltia professional per amiant, ha mort d’un càncer de pulmó.  Carlos S. esperava que la Seguretat Social es pronunciés sobre si el seu mal tenia relació amb l’exposició a aquest material.

El difunt treballava als tallers de manteniment de la línia 1, en el complex Hortaleza-Valdecarros del suburbà madrileny, i era company de Julián M., el primer mecànic a qui se li va reconèixer un càncer pulmonar per amiant. Carlos S. Deixa una vídua i dues òrfenes, informa Juan José Fernández.

Com a expedient nou i sense resoldre, el seu cas impacta en el clima d’inquietud de la plantilla del metro de Madrid, especialment en el sector dels mecànics de material mòbil, que , com ell, han estat més exposats al mineral tòxic. 

L’empleat es va veure afectat per l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que va fer l’empresa el 2014 i que va afectar gairebé 600 treballadors de la companyia.

El secretari general de la secció sindical de CCOO Madrid al suburbà, Juan Carlos de la Cruz, ha detallat que el mort estava en una llista que el metro va remetre a la Seguretat Social perquè s’encarregués de les proves mèdiques sobre possible exposició a l’amiantexposició a l’amiant, ja que ja no treballava a l’empresa.

Dues denúncies

Notícies relacionades

De la Cruz ha indicat que s’han presentat dues denúncies per via judicial perquè es determini que uns altres dos exempleats es van veure afectats per partícules en suspensió a l’amiant, cosa que la Seguretat Social va descartar en primera instància.

Carlos S. no li va donar temps que una autoritat mèdica certifiqués l’origen del seu càncer. D’altra banda, fonts del metro han afirmat que “no hi ha cap informe mèdic” que indiqui que aquest extreballador va morir per exposició a l’amiant i incideixen que fins ara hi ha confirmats quatre casos de malaltia professionalderivades de contacte amb l’asbest. En conseqüència i després d’incidir que lamenten aquesta mort, des de la companyia diuen que no hi ha evidències que l’amiant sigui la causa de la malaltia d’aquesta persona.