Quan era cap de gabinet a l'Alcaldia de San Martín de la Vega

Renuncia el número 10 de la llista de Sánchez per Madrid després d'una informació que el vincula amb la 'Púnica'

Lorenzo Sánchez Gil defensa la seva innocència i estudiarà les «mesures legals que emprendrà»

zentauroepp44356974 madrid  17 07 2018 politica pleno extraordinario el presiden180717093351

zentauroepp44356974 madrid 17 07 2018 politica pleno extraordinario el presiden180717093351

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Lorenzo Sánchez Gil ha comunicat al PSOE de Madrid la seva renúncia a anar com a número 10 a la llista que encapçalarà el president del Govern central i secretari general del partit, Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats el 28 d’abril després que es fes pública la informació que el vincula amb la trama Púnica a l’època que era el cap de gabinet de l’alcaldia de San Martín de la Vega.

Segons publica ‘El Español’, Sánchez Gil va maniobrar el 2006 perquè l’Ajuntament de San Martín de la Vega entregués un contracte públic de més de 5 milions d’euros a una empresa de la Púnica, la trama de corrupció que té com a principal implicat l’exsecretari general del PP de Madrid, Francisco Granados.

Lorenzo Gil ha enviat una carta al secretari general del PSOE-M, José Manuel Franco, en la qual assenyala que “davant de les informacions que s’han publicat en les últimes hores” que vinculen la seva persona “amb una trama de corrupció”, presenta larenúncia a formar part de la candidatura del PSOE al Congrés dels Diputats.

Ho fa, segons el text, “per poder defensar” el seu “honor i honradesa des de fora de les institucions públiques”, a les quals, assegura Lorenzo Sánchez Gil, respecta “profundament”.

Notícies relacionades

“Soc absolutament innocent i així ho ha considerat la Justícia, ja que en cap moment he sigut imputat, ni he estat citat a declarar com a testimoni ni en aquesta causa ni en cap altra vinculada a la corrupció de partits o el seu finançament irregular”, ha afegit a continuació.

“I així ho reivindico, alhora que anuncio que estudiaré les mesures legals que emprendré contra qui mantingui la meva vinculació amb qualsevol trama corrupta o accions delictives”, acaba en la seva comunicació de renúncia.