"La gent que ho té més difícil vota menys"

Errejón espanta la por de la divisió del vot de l'esquerra

El candidat de Más Madrid assegura que la seva preocupació més gran és la participació ciutadana el 26-M

dca1298

dca1298 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El candidat de Más Madrid a la Comunitat de Madrid, Íñigo Errejón, ha admès aquest divendres que li preocupa més la participació ciutadana que hi pugui haver el dia de les eleccions autonòmiques del 26 de maig que el fet que l’esquerra es presenti finalment amb quatre o fins a cinc candidatures diferents.

Després de recordar que a Más Madrid ara estan en procés de primàries i que necessitaven "oxigenar-se" i obrir-se a la societat civil, Errejón ha indicat que no el preocupa que hi pugui haver fins a cinc candidatures de l’esquerra, amb referència al PSOE, Más Madrid, Podem, IU i Anticapitalistes.

"El que em preocupa és que la gent que més s’ha deixat la pell en els anys més durs de la crisi voten menys", ha dit en una entrevista a Antena 3, en què ha posat l’exemple que en municipis com Las Rozas molts ciutadans surten a votar i a Parla, segons la seva opinió, no.

I és que, segons el seu parer, "la gent que ho té més difícil vota menys i això perpetua la desigualtat", i per això entén que el més important no és el nombre de candidatures que hi pugui haver sinó la participació, que la gent "ha d’anar a les urnes". "A Andalusia, les tres dretes es van presentar per separat i van guanyar", ha recordat.

Campanya per telèfon

També s’ha referit a la campanya que està realitzant per telèfon, trucant als ciutadans que prèviament li donen permís per fer-ho. Diu que són "milers de persones" les que ja han autoritzat que els truquin i que dedica una hora al dia per fer-ho, cosa que li dona per parlar amb cinc o sis persones.

Notícies relacionades

"No donaré abast", ha admès Errejón, que va començar ahir a fer les trucades. "Dona temps màxim a cinc o sis trucades, no dona per a més, perquè la gent aprofita i una vegada truca plantegen de tot", ha explicat Errejón, que va posar molt èmfasi en què li és igual si la persona que truca el votarà o no.

De fet, si està "allunyada" de la seva opció, "millor encara" perquè entén que un no pot pretendre governar la Comunitat "escoltant només els que opinen com tu". Ha posat el cas d’una senyora amb qui va parlar que vivia a Serrano i que li va dir que votaria Ciutadans però va accedir a parlar amb ell perquè li queia "bé".