Carta a Twitter

Pepu Hernández, sobre la seva candidatura a Madrid: "Màxim respecte" als processos del PSOE

L'exseleccionador de bàsquet es presenta a les primàries socialistes com a independent

GRA4604  MADRID  29 01 2019 - Fotografia de archivo del 23 de noviembre de 2018 del exseleccionador nacional de baloncesto Pepu Hernandez durante el V Foro Abanca Responsable en A Coruna  Pepu Hernandez es el candidato elegido por el presidente del Gobierno y secretario general del PSOE  Pedro Sanchez  para encabezar la candidatura socialista al Ayuntamiento de Madrid  EFE ARCHIVO Cabalar

GRA4604 MADRID 29 01 2019 - Fotografia de archivo del 23 de noviembre de 2018 del exseleccionador nacional de baloncesto Pepu Hernandez durante el V Foro Abanca Responsable en A Coruna Pepu Hernandez es el candidato elegido por el presidente del Gobierno y secretario general del PSOE Pedro Sanchez para encabezar la candidatura socialista al Ayuntamiento de Madrid EFE ARCHIVO Cabalar / Cabalar (EFE)

4
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’exseleccionador nacional de bàsquet José Vicente Hernández, conegut com a Pepu Hernández, ha assegurat que fa el pas per presentar-se com a candidat del PSOE a l’alcaldia de Madrid amb "humilitat" i "il·lusió" i des del "màxim respecte" als processos interns del partit.

Així ho ha assenyalat en una carta dirigida al secretari general del PSOE-M, José Manuel Franco, en què li trasllada la seva voluntat de presentar-se a les primàries per a l’ajuntament, una decisió que assumeix "conscient de la responsabilitat que implica".

Però també, afegeix Hernández, "des de la il·lusió per impulsar un projecte de progrés i regeneració política al servei de Madrid", la ciutat on ha nascut i on viu, concretament al districte de San Blas-Canillejas, on un poliesportiu municipal porta el seu nom.

No militant

Sense la condició de militant, "però de cap manera com a algú aliè als valors socialistes". I és que, ha ressaltat que “‘independència’ no significa ‘indiferència’” i ell, al llarg de tota la seva vida, assegura, "mai" ha dubtat ni ha sigut indiferent "davant de la injustícia o la desigualtat".

Si alguna cosa identifica el PSOE, considera el precandidat, és la seva "condició de baluard emocional i polític de l’esquerra". "El fet ser un punt de trobada entre els que creiem en els valors de la solidaritat, la tolerància i el respecte", continua Hernández, per indicar que són uns valors que ha tingut "molt presents" tota la seva vida i en l’acompliment de la seva carrera professional.

Són, a més, uns valors que l’animen a prendre aquesta decisió i la defensa dels quals l’uneixen "de manera estreta al projecte que encarna algú molt estimat" per ell, com és, assegura, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

Segons la seva opinió, militar en un partit, com participar en qualsevol altre col·lectiu, associació o organització no governamental "és estar a l’avantguarda del compromís", és adquirir "una responsabilitat amb el conjunt de la societat" que té "molt present a l’hora d’iniciar aquest camí i demanar l’aval dels que són l’ànima del PSOE, la dels homes i dones que hi militen".

Aval de Franco

El secretari general del PSOE-M es congratula que una persona del "prestigi" de l’entrenador de bàsquet Pepu Hernández hagi decidit afegir-se al projecte dels socialistes en un moment "complicat". "No és un pas fàcil", ha admès, i ha fet broma dient que "en termes esportius" es pot dir que ha sigut un "bon fitxatge".

"El que ha mostrat Pepu Hernández i el que hem aconseguit entre tots és que una persona del seu prestigi social se sumi en un moment complicat a un projecte com el nostre, la qual cosa demostra que el PSOE continua sent un partit atractiu per a molta gent", ha assenyalat en declaracions a Onda Madrid.

Franco, que ha sigut d’alguna manera "còmplice de tot, com ha de ser des del punt de vista que exerceix" com a líder del PSOE-M, ha explicat que hi haurà procés de primàries i que, en una carta que li ha remès el mateix Hernández, diu que està disposat a sotmetre’s al procés.

Decisió dels militants

"L’última paraula la tindran els militants", ha insistit, i ha afegit que no espera que els socialistes que han estat treballant quatre anys a l’Ajuntament se sentin malament ara pel fet d’haver optat per un independent. En aquest punt, ha assegurat que continuen treballant, perquè nos’"exclourà" ningúi que tothom que ho vulgui podrà ser-hi.

De l’exseleccionador, ha destacat com ara entrena "desinteressadament" equips de base de bàsquet femení. "És una persona que li encanta treballar en equip, i si guanya, tindrà un magnífic equip que coneix els problemes de Madrid", ha assegurat, per destacar també d’ell la seva "enteresa, valors i coneixement suficient per ser un bon candidat". També, per la seva trajectòria esportiva, "sap aguantar la pressió que li pot venir a sobre", ha assegurat.

Franco no ha volgut dir que sigui el candidat de Sánchez o del’“aparell”. A ell, de fet, li agrada parlar de l’aparell "en termes elogiosos", perquè "és elegit pels militants i fa una tasca perquè el partit continuï viu i es dediqui als problemes dels ciutadans".

Sondejos "esbiaixats"

Notícies relacionades

Quant a les enquestes, assegura que els animen a treballar "encara més si és possible" tot i que ha recordat que fins ara no hi havia candidat "clar", així que els  sondejos neixen d’una manera una mica "esbiaixada o coixa". "Sempre dic que mostren tendències, i la veritable tendència serà la del 26 de maig", ha defensat.

Finalment, ha indicat "amb tranquil·litat i fermesa" que hi ha hagut altres persones que li han dit que no abans per a aquest lloc. "Algunes carbasses han sigut més preventives que una altra cosa", perquè no hi havia arribat a haver oferta, i en altres casos els han dit que no era el seu moment, ha explicat