Dies 6, 7, 8 i 9 de desembre

10 plans per fer a Madrid durant el pont de la Constitució

La ciutat ofereix una avantsala del final del 2018 per ultimar els preparatius de Nadal i desconnectar de la rutina

GRAF4919  MADRID  23 11 2018 - Vista de la calle Alcala de Madrid  durante el tradicional encendido de luces de Navidad  EFE Ballesteros

GRAF4919 MADRID 23 11 2018 - Vista de la calle Alcala de Madrid durante el tradicional encendido de luces de Navidad EFE Ballesteros / Ballesteros (EFE)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Madrid disposa aquesta setmana en elpont de la Constitució d’una àmplia oferta de lleure per als residents i turistes en l’última aturada abans de Nadal. La ciutat ofereix des d’aquest dijous i fins diumenge una avantsala del final de l’any 2018 oportuna per ultimar els preparatius de les festes nadalenques, aprofitar el temps lliure i desconnectar de la rutina.

Aquests són els 10 plans que suggerim per a aquestes dates:

1. Compres nadalenques

Si no vas aprofitar els grans descomptes del Black Friday i el Ciber Monday, el pont de la Constitució, que celebra el seu 40è aniversari, facilita preus normals als productes desitjats. Els comerços augmenten els imports davant de la proximitat del Nadal. Per tant, davant la voracitat del calendari, l’anticipació en les compres repercutirà a favor seu.

2. Passeig il·luminat

La reobertura de la Gran Via després de nou mesos d’obres imprimeix a Madrid la imatge renovada d’una de les seves artèries principals. L’estrena de mobiliari i vegetació, a més de l’ampliació de les voreres, s’uneix als tradicionals llums nadalencs als carrers i punts més emblemàtics. En aquesta ocasió, la il·luminació de la Gran Via, disponible diàriament a partir de les 18 hores, compta amb un gat que intenta atrapar les estrelles.

3. Exposició ‘Auschwitz'

El Centre d’Exposicions Art Canal finalitzarà el 3 de febrer l’exposició 'Auschwitz', que compleix un any de mostra a les seves instal·lacions. Sota el lema ‘No fa gaire. No gaire lluny’, aquesta exhibició recorda amb imatges i objectes originals de l’època la persecució contra la població jueva a l’Alemanya hitleriana. Gairebé mig milió de persones hi han passat. La visita té un cost de sis euros, o set si inclou audioguia.

4. Museu del Prado

La pinacoteca del passeig del Prado celebra el seu bicentenari amb la mostra 'Museu del Prado 1819-2019. Un lloc de memòria'. Segons la descripció, "un recorregut cronològic per l’esdevenir del museu, que és un criteri que permet subratllar el que té d’institució viva i especialment permeable als vaivens històrics del país". 168 obres d’artistes espanyols i estrangers la protagonitzen. L’horari d’accés gratuït es manté: de dilluns a dissabte de 18 a 20 hores, i diumenges i dies festius de 17 a 19.

5. Cine

La cartellera cinematogràfica estrena a Espanya des d’aquest dimecres títols de terror, drama, animació i aventures com ara 'Suspiria', 'Ralph rompe Internet’, 'Robin Hood', 'Kursk', 'Rey de ladrones’, 'Roma', 'El regreso de Ben', 'Apuntes para una película de atracos’, 'La familia' i 'Galveston'.

6. Musicals

Els teatres serveixen d’escenari aquesta setmana dels musicals 'La Strada', 'Circlassica', 'El funeral’, 'Billy Elliot', 'Anastasia' i 'El jovencito Frankenstein'. En conjunt, els espais culturals fan de Madrid la novena urbs d’Europa amb millors instal·lacions culturals, segons la Unió Europea.

7. Juvenalia

Dins dels plans per a nens durant aquest pont de desembre, cal destacar el Saló del Lleure Infantil i Juvenil (Juvenalia), que acull a les instal·lacions d’IFEMA activitats per als més petits: videojocs, robòtica, cuina, màgia o música, entre d’altres. L’entrada general costa 9,50 euros i existeixen descomptes per a famílies i grups.

8. Esquí artificial

Tancades les pistes d’esquí de la Sierra, l’espai de neu artificial del centre comercial Madrid Xanadú, situat en el municipi d’Arroyomolinos, és una alternativa prenadalenca destinada als amants d’aquest esport. Obert tots els dies de l’any, 18.000 metres quadrats de pistes estan a disposició del públic aquest dijous de 10 a 22 hores; el divendres de 10 a 23; el dissabte de 9 a 23, i el diumenge de 9 a 22.

9. Xocolateries

Notícies relacionades

El fred no ha trigat a arribar i les baixes temperatures no cessen. Com a remei, les xocolateries de la ciutat reuneixen una alimentació calenta 'in situ'. I si la dieta (si la té) ho permet, res millor que la companyia d’uns xurros amb una tassa de xocolata.

10. River-Boca, la final de la Copa Libertadores

L’ambient del futbol argentí arriba aquest diumenge a l’estadi Santiago Bernabéu després de la polèmica suspensió del partit de tornada de la final de la Copa Libertadores. La rivalitat futbolísitca més seguida a l’altre costat de l’Atlàntic deixa el testimoni a Madrid per coronar el nou campió sud-americà. El partit, programat a les 20.30 hores, comptarà amb un ampli desplegament policial. La presència dels 'millonarios’ del River Plate i dels 'xeneizes' del Boca Juniors fan d’aquest esdeveniment una oportunitat irrepetible per conèixer aquesta idiosincràsia ‘bonarense’.

Temes:

Festes Madrid