Diversos atrapats i ferits

Un treballador mort per l'ensorrament d'una bastida a les obres de l'Hotel Ritz de Madrid

La zona que s'ha ensorrat estava sent rehabilitada i, segons apunten les informacions, hi podria haver obrers atrapats entre la runa

ritz / periodico

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un treballador ha mort i un altre es debat entre la vida i la mort per l’ensorrament d’una bastida a les obres del’Hotel Ritz, que ha deixat 10 ferits més. El mort, de 39 anys, era un dels obrers que ha quedat atrapat entre la runa, originari del Togo, a l’Àfrica occidental.  

Tal com ha explicat al lloc de l’accident el delegat de Salut, Seguretat i Emergències de l’Ajuntament de Madrid, Javier Barbero, hi havia dotze persones dins de l’obra. Dels onze atesos, cinc han rebut l’alta en el mateix lloc, quatre d’ells menys greus i dos ferits greus. Els greus han sigut traslladats pel SUMMA 112 i el Samur fins a l’Hospital 12 de octubre i el Gregorio Marañón, perquè presentaven politraumatismes. De les quatre persones que s’han quedat atrapades, tres ja han pogut ser rescatades pels Bombers de l’Ajuntament de Madrid, mentre que la quarta està localitzada. 

El cap dels Bombers, Eugenio Amores, ha explicat que els mateixos treballadors atrapats els han ajudat "bastant" perquè "tot i que estaven enterrats se’ls sentia cridar" i els han dirigit cap a on havien d’anar, i per això n’han pogut rescatar dos en temps "rècord tenint en compte la la quantitat de runa que tenien a sobre". S’han esfondrat cinc forjats inclòs sota coberta i s’han acumulat en la primera planta, segons el cap dels Bombers, que ha explicat que s’han trobat "molta runa" i que és "massa d’hora per determinar les causes" que han pogut originar l’ensorrament. No obstant, els bombers estan acompanyant la Policia Judicial, que s’encarrega de la investigació del que ha passat. 

Així ha sigut l’accident

Per causes que ara s’investiguen, minuts després de les 16 hores d’aquest dimarts s’ha precipitat part del forjat des de la sisena planta a la primera, i ha arrossegat la bastida en la qual es trobaven els obrers. Com a conseqüència de l’ocorregut, quatre treballadors són ferits lleus, dos en estat moderat i un de crític. Han sigut traslladats a diferents hospitals. Així mateix, els bombers de l’Ajuntament de Madrid han rescatat ja dos obrers més que han quedat atrapats entre els ferros i la runa a l’interior del forjat.

A més, estan buscant una persona més, de moment desapareguda, que hi estava treballant i que no es troba entre els ferits ni entre els il·lesos, segons han informat fonts de la investigació. Els bombers de l’Ajuntament estan verificant les obres i la part del darrere per comprovar si hi ha més atrapats. Fins a l’accident laboral ha arribat també el Summa-112, Policia Municipal i desenes de persones i passejants de la zona.

Obres des del març

L’Hotel Ritz es va tancar a finals del febrer del 2018fins a finals del 2019 per sotmetre’s a una renovació per un import de 99 milions d’euros.

El grup San José s’ha adjudicat les obres de reforma del Ritz de Madrid dins del projecte de millora de l’emblemàtic establiment de la capital que promou el seu propietari, el Mandarin Oriental and Olayan Group, amb un pressupost estimat en uns 99 milions d’euros. Una vegada que es completin els treballs, el Ritz haurà reduït el nombre total d’habitacions fins a les 153 des de les 166 actuals, si bé seran més espaioses. A més, augmentarà fins a 47 el nombre de suites, entre les quals figuren la Suite Real i la Suite Presidencial, amb 188 i 115 metres quadrats, respectivament. 

Notícies relacionades

L’extensa reforma de l’edifici està dirigida per l’arquitecte espanyol Rafael de La-Hoz, que tenia la intenció de millorar les instal·lacions i serveis de l’hotel, mantenint el seu “caràcter únic” emmarcat en l’estil Belle Époque que el caracteritza. A més, al hall central de l’hotel es reinstal·larà la coberta de vidre existent en el moment de la inauguració de l’hotel, mentre que el restaurant principal recuperarà el seu espai original i tindrà accés directe a la terrassa.

Inaugurat el 1910 per Alfons XIII, el Ritz constitueix un referent de la vida social i cultural de Madrid. L’establiment està ubicat a ple cor de la ciutat, a la plaça de La Lealtad 5, entre el Museu del Prado i el Museu Thyssen-Bornemisza. .