'cas Màster'

Cifuentes haurà d'aportar l'agenda del dia que va defensar el màster

La jutge vol saber si la política tenia un compromís a la URJC el 2 de juliol del 2012

img 2990

img 2990 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La jutge del ‘cas Màster’, Carmen Rodríguez-Medel, ha sol·licitat a la Delegació de Govern espanyol que aporti l’agenda de l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes del 2 de juliol del 2012 per comprovar si hi consta que va acudir a la seu de l’Institut de Dret Públic per defensar el treball de final de màster (TFM).

Així ho indica en una providència en la qual remet un ofici a la Delegació del Govern central a Madrid per conèixer si consta en l’agenda electrònica corresponent al 2 de juliol de la també exdelegada un "compromís" a la Universitat Rei Joan Carles (URJC).

Concretament, la magistrada del Jutjat d’Instrucció número 51 de Madrid vol que es detalli si era per a la defensa del polèmic TFM. "En cas que hi consti, que es comprovi si la cita va ser inclosa l’any 2012 o si, al contrari, consta alguna modificació realitzada a partir del 20 de març del 2018," exposa la jutge.

El dia posterior, el 21 de març, 'Eldiario.es' va publicar una informació en la qual s’al·ludia a presumptes irregularitats en el màster de Dret Autonòmic que va cursar Cifuentes, ja que dos anys després de cursar-lo es van canviar del seu expedient les qualificacions de dues assignatures, que van passar de no presentat a notable.

La nit d’aquell mateix dia Cifuentes va difondre un vídeo a les xarxes socials en el qual mostrava una acta sobre la defensa del TFM amb la firma de tres docents que conformaven el tribunal.

Després de la informació reservada oberta perla URJC davant de possibles irregularitats, una de les docents que figuren en aquest acta, Alicia López de los Mozos, va indicar que la firma que apareixia en aquest document no era la seva.

Posteriorment, el director del màster, el catedràtic Enrique Álvarez Conde, va indicar en una entrevista radiofònica que aquell document era una "reconstrucció", en relació amb una informació publicada per 'El Confidencial’.

L’ofici de la magistrada es produeix després de la compareixença en seu judicial de Cifuentes en qualitat d’investigada i en la qual va insistir que va realitzar la defensa d’aquest treball i va apuntar que va ser el dia 2 de juliol del 2012.

Cifuentes va assenyalar davant de la jutge que en aquesta defensa es va dedicar a resumir el contingut del treball, va considerar que era un tràmit més i que l’acte es va desenvolupar de manera "informal" a la mateixa seu de l’Institut de Dret Públic (IDP) al campus de Vicálvaro.

També va detallar que, a part d’estar dispensada d’anar a classe, no realitzava exàmens, sinó treballs substitutius (que segons ha relatat eren molt senzills, de 5 o 10 folis d’extensió) i que li van convalidar diverses assignatures. En aquest sentit, va especificar que enviava la documentació per missatger o col·laborador que es remetia al caseller del mateix IDP, en lloc de correu electrònic.

Evita la difusió de la compareixença

Notícies relacionades

D’altra banda, la jutge detalla en aquesta providència que dona per rebutl’escrit de la defensa de Cifuentes en el qual sol·licita que s’adoptin mesurades per evitar la difusió de les gravacions de la seva compareixença.

La jutge indica en l’escrit que s’aplicaran mesures de seguretat informàtica i que les parts només tindran accés a l’"àudio" de la declaració, "sense perjudici que els DVDs units a la causa sí que recullin tant la imatge com el so".