Declaracions a Nova York

Carmena assenyala que la corrupció "pot ser un virus mortal"

L'alcaldessa de Madrid ha demanat desenvolupar plans concrets al Fòrum sobre Governs Locals i Regionals des de les Nacions Unides

MIA33. NUEVA YORK (NY, EEUU), 16/07/2018.- La alcaldesa de Madrid, Manuela Carmena (d), habla con una delegada sin identificar durante su participación en un foro sobre Desarrollo Sostenible hoy, lunes 16 de julio de 2018, en la sede de la ONU, en Nueva York (EE.UU.). Líderes sociales y regionales participaron en el Foro de Alto Nivel sobre Desarrollo Sostenible de la Organización de las Naciones Unidas. EFE/Eduardo Muñoz Álvarez

MIA33. NUEVA YORK (NY, EEUU), 16/07/2018.- La alcaldesa de Madrid, Manuela Carmena (d), habla con una delegada sin identificar durante su participación en un foro sobre Desarrollo Sostenible hoy, lunes 16 de julio de 2018, en la sede de la ONU, en Nueva York (EE.UU.). Líderes sociales y regionales participaron en el Foro de Alto Nivel sobre Desarrollo Sostenible de la Organización de las Naciones Unidas. EFE/Eduardo Muñoz Álvarez / Eduardo Muñoz Álvarez (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha advertit aquest dimarts que la corrupció és una de les grans dificultats per al desenvolupament dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) durant la seva intervenció en el Fòrum sobre Governs Locals i Regionals que té lloc a la seu de les Nacions Unides a Nova York.

"La corrupció és un dels grans enemics i pot ser un virus mortal per al desenvolupament sostenible", ha assenyalat Carmena, que ha posat com a exemple positiu la lluita per combatre-la a l’Oficina contra la Corrupció de l’Ajuntament de Madrid.

"Creiem que és una institucióde reconeixement a aquesta recomanació del Secretari General de l’ONU, António Guterres, que el maig d’aquest any va afirmar que mai podrem dur a terme el desenvolupament els objectius ODS si no ataquem la corrupció", ha afegit l’alcaldessa.

Carmena ha intervingut en el plafó titulat 'La necessitat d’una planificació territorial integrada per assolir els ODS', juntament amb altres ponents destacats: Lalao Ravalomanana, alcaldessa d’Antananarivo (Madagascar); Peter Kurz, alcalde de Mannheim (Alemanya); Raffaele Cattaneo, ministre de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la regió de la Llombardia (Itàlia); Gudrun Mosler-Törnström, presidenta del Congrés d’Autoritats Locals i Regionals del Consell d’Europa, i Projjal Dutta, cap de la Comissió de Desenvolupament Sostenible de l’Associació Internacional del Transport Públic (UITP).

A més, l’alcaldessa de Madrid ha demanat desenvolupar plans concrets per fer efectius els ODS. "Hem de tenir en compte que hi ha d’haver una guia de funcionament general en els ODS, que lamentablement no veig especificada enlloc", ha dit sobre això.

Notícies relacionades

Manuela Carmena també ha volgut destacar la recerca de la pau per fer possible el desenvolupament de l’ODS número 16, que parla de la necessitat de "la pau, la justícia, institucions sòlides" i per a això ha destacat la celebració a la capital espanyola del II Fòrum de Violències Urbanes entre els dies 5 i 8 del mes de novembre.

"És important que busquem alternatives contra la violència urbana. Aquesta té moltes característiques i a Madrid tornarem a convocar el II Fòrum contra les Violències Urbanes per eixamplar habilitats que la facin impossible", ha conclòs.