DELICTE FISCAL

Lorenzo Sanz haurà de pagar 4,7 milions d'euros a Hisenda

L'empresari ha reconegut delictes a dos exercicis fiscals

MD29  Madrid  06 06 06 - Lorenzo Sanz  durante su intervencion en el acto de presentacion de su candidatura para las elecciones a la Presidencia del Real Madrid  EFE Bernardo Rodriguez

MD29 Madrid 06 06 06 - Lorenzo Sanz durante su intervencion en el acto de presentacion de su candidatura para las elecciones a la Presidencia del Real Madrid EFE Bernardo Rodriguez / BERNARDO RODRIGUEZ (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’expresident del Reial Madrid Lorenzo Sanz ha reconegut que va ocultar 6 milions d’euros a Hisenda en els exercicis del 2008 i 2009, i després d’arribar a un acord amb la Fiscalia pagarà una multa de 3,5 milions i una indemnització a Hisenda d’1,2 milions d’euros en un termini de 30 dies.

Segons ha informat a Efe l’advocat de Sanz, l’expresident ha reconegut els fets en el judici, que s’ha tornat a celebrar a porta tancada a l’Audiència de Madrid.

El fiscall’acusa de dos delictes fiscals, pels quals li demana cinc anys i sis mesos de presó, a més de la multa de 3,5 milions i el pagament d’1,2 milions a Hisenda en concepte de responsabilitat civil.

Una suma de 4,7 milions que Sanz s’ha compromès a pagar en el termini d’un mes. Després se celebrarà una altra vista oral el 26 de juliol, en la qual es podria acordar la rebaixa de la pena de presó que demana el fiscal, sempre que l’acusat hagi satisfet el deute, han informat fonts jurídiques.

Notícies relacionades

Així, l’expresident del Reial Madrid ha admès que va ocultar 6 milions d’euros, una quantitat que va obtenir, juntament amb la seva esposa, el 2008 i el 2009 i que no va declarar en l’IRPF per obtenir un benefici fiscal il·lícit, i que va suposar que el fisc deixés d’ingressar 1.244.823 euros.

En el seu escrit d’acusació, la Fiscalia també va assenyalar que no havia quedat acreditat que l’esposa de Sanz tingués capacitat decisòria en la confecció de les declaracions de la renda, però "sí que es va beneficiar per l’ocultació dels ingressos per part del seu marit, amb qui estava casada en règim de guanys", per la qual cosa també li demanava que indemnitzés Hisenda conjuntament amb ell amb la meitat del total defraudat, 622.411 euros.