NOVA VESTIMENTA

Els taxistes adoptaran l'uniforme per donar servei als clients

Més de 1.200 taxistes aniran de blau a la capital

Protesta dels taxistes de Madrid contra Uber.

Protesta dels taxistes de Madrid contra Uber. / AFP / PEDRO ARMESTRE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Els socis de la Federació Professional del Taxi de Madrid (FPTM) adscrits a la seva emissora Teletaxi han aprovat en assemblea extraordinària celebrada aquest dilluns adoptar una uniformitat comuna de color blau a la vestimenta a l’hora de donar servei als clients.

Amb aquesta mesura, uns 1.200 professionals d’aquest sector vestiran de manera homogènia una samarreta (o polo) de color blau cel i pantalons (no texans) de color blau marí. Altres complements, com armilles, americana o corbata queden a elecció del mateix taxista.

El president de la Federació Professional del Taxi de Madrid, Julio Sanz, ha afirmat que la decisió de l’assemblea és una "bona notícia" i que ara s’obre una "moratòria" de dos mesos perquè els professionals vagin adaptant aquesta vestimenta comuna, de cara que la segona quinzena de setembre els 1.200 taxistes de la secció de Teletaxi portin aquesta uniformitat.

Ara, després de la ratificació d’aquesta proposta en assemblea, aquesta associació adaptarà les normes per a la secció del Teletaxi i es considerarà obligatòria aquesta vestimenta i es qualificarà de falta greu no acudir amb la uniformitat comuna al lloc de treball.

Sanz ha explicat que no es tracta d’un uniforme, sinó d’uns requeriments bàsics comuns, com vestir camisa o polo de color blau cel (de màniga curta a l’estiu i màniga llarga a l’hivern) i pantalons blau marí i que "s’ha d’entendre com un gest més del sector per millorar el servei".

Aquesta proposta, que ha partit dels mateixos professionals, compta amb el vistiplau tant de l’Ajuntament de Madrid com de tres de les quatre associacions sectorials que tenen representativitat al Comitè Regional del Transport, segons explica la Federació Professional del Taxi en un comunicat.

Sanz ha assenyalat que el 50% dels participants en l’assemblea de la secció Teletaxi han aprovat aquesta mesura i està convençut que aquesta iniciativa reflecteix el "clar compromís" dels professionals del taxi per millorar el servei. "Esperem que sigui una empenta per a la resta de companys", ha subratllat a continuació.

Durant l’assemblea, s’han exposat els "beneficis" que comporta aquesta uniformitat a la imatge del sector per part dels usuaris, en línia amb altres millores que s’han aplicat al taxi i que han millorat la qualitat del servei.

Notícies relacionades

Entre aquestes pautes, queda prohibit per part del taxista la utilització de peces i calçat esportius i de bany, així com els pantalons curts i les samarretes sense mànigues. El col·lectiu del taxi a Madrid està compost per uns 15.800 professionals.

 

Temes:

Madrid Taxis