ALUMNE CRITICA EL SISTEMA EDUCATIU

Un estudiant premiat a Madrid avergonyeix el sistema educatiu

En el seu discurs demana "menys excel·lència i més equitat"

comunidad-de-madrid

comunidad-de-madrid

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Un dels estudiants a qui la Comunitat de Madrid ha atorgat els seus Premis Extraordinaris d’ESO, Batxillerat, FP i Ensenyaments Artístics Professionals ha avergonyit tota la comunitat educativa al qüestionar aquests guardons i assegurar que la qualitat educativa no es pot reduir "a l’excel·lència acadèmica", sinó que també ha de contemplar "l’equitat".

"La prioritat no podem ser aquells que obtenim resultats considerats com a excel·lents. La prioritat han de ser aquells que tenen més dificultats", ha subratllat Francisco Tomás Valiente, net del jurista que ETA va assassinar al seu despatx a la Universitat Autònoma, des de la tribuna.

Ho ha fet durant el seu discurs en l’entrega dels guardons que premien els millors alumnes de la Comunitat de Madrid, davant del president regional, Ángel Garrido, i el conseller d’Educació, Rafael van Grieken.

Francisco Tomás Valiente, de 19 anys, que ara cursa el seu primer any de Filosofia i Polítiques, va ser premiat per ser un dels millors alumnes de Batxillerat de tota la Comunitat quan estudiava a l’IES Ramiro de Maeztu.

"No només són excel·lents aquells que obtenen òptims resultats, sinó molt especialment els qui aconsegueixen progressar des de circumstàncies menys avantatjoses, en ocasions amb problemes familiars, dificultats econòmiques o dificultats d’aprenentatge", ha advocat l’alumne.

Tot seguit, Garrido ha anunciat que la Comunitat de Madrid invertirà més de 6,7 milions d’euros en beques d’excel·lència el pròxim curs per a un total de 3.215 alumnes universitaris i d’ensenyaments artístics superiors, així com per a estudiants de nou ingrés a la universitat.

"Sou un autèntic orgull per a la Comunitat de Madrid", ha dit als 80 estudiants premiats: 25 d’ESO, 25 de Batxillerat, 21 de Formació Professional, 3 d’Arts Plàstiques i Disseny, 1 de Dansa i 5 de Música.

Notícies relacionades

Després de l’acte, Van Grieken ha recalcat que "la bandera de l’educació" té dues cares: una és "l’excel·lència" per un "esforç extraordinari", i l’altra la de "l’equitat", per donar oportunitats "a tots" perquè puguin desenvolupar al màxim el seu potencial.

"Per a nosaltres és importantíssim per a la igualtat donar oportunitats a tothom, tinguin o no diferents capacitats", ha dit el conseller, que ha assenyalat que el Govern regional continuarà posant en marxa mesures "perquè uns i altres continuïn aconseguint els objectius personals".