RETORN A LA VIDA CIVIL

Cifuentes demana un permís de tres mesos per reincorporar-se a la Universitat

L'expresidenta madrilenya no tornarà a la seva plaça de funcionària universitària en el termini habitual d'un mes

img 2990

img 2990 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes ha sol·licitat a la Universitat Complutense de Madrid (UCM) un permís de tres mesos i de moment no es reincorporarà a la seva plaça de funcionària que té en aquesta institució, segons han indicat a Europa Press fonts de la universitat.

El 9 de maig Cifuentes va sol·licitar la seva reincorporació al seu lloc a la Complutense, per donar per acabat el seu períoded’excedència  per acompliment de càrrec públic, després de renunciar a la seva acta de diputada en l’Assemblea de Madrid. Fonts universitàries van apuntar llavors que el termini habitual de reincorporació s’estipulava en un mes.

A mitjans del mes passat, la mateixa universitat va confirmar que l’expresidenta de la Comunitatrecuperaria la plaça que tenia en reserva en la institució, que és de nivell 24 en categoria A1, i realitzaria les comeses oportunes que se li encarreguin des de la gerència del centre.

Segons les bandes salarials per categories del Personal d’Administració i Serveis, consultades per Europa Press, la retribució bruta per a aquest lloc és superior als43.000 euros anuals (en concret 43.412,76 euros).

Respecte a la llei 

En un comunicat, la universitat va recalcar que va seguir el reglament i el procediment habitual marcat, com és la seva obligació, i que Cifuentes tornava al seu lloc base. "L’UCM té l’obligació d’aplicar escrupolosament la llei, com ho està fent, evitant qualsevol tracte de favorperò garantint, alhora, els drets que, en aquest moment, com a funcionària corresponguin a la senyora Cifuentes", va exposar llavors la Complutense.

A més, va recordar que el rectorat que dirigeix Carlos Andradas ha sol·licitat "de manera pública i reiterada l’assumpció de responsabilitats polítiques" a Cifuentes com a conseqüència de les irregularitats detectades en el màster realitzat a l’Institut de Dret Públic de la Universitat Rei Joan Carles.

"Una vegada assumides, correspon a la justícia decidir si existeixen responsabilitats penals, així com els termes que poguessin substanciar-se i que l’UCM acatarà immediatament", exposa la institució.

Protesta estudiantil

Notícies relacionades

El 16 de maig un centenar d’estudiants van marxar aquest dimecres cap al Rectorat de la Complutense per protestar contra la reincorporació de l’expresidenta de la Comunitat al seu lloc de funcionària a la Universitat després de dimitir dels seus càrrecs públics i abandonar la política. Ara, l’exmandatària de la Comunitat de Madrid ha sol·licitat una dispensa per a la seva reincorporació sense sou, com ha avançat la Cadena SER.

Cifuentes pertany al cos tècnic superior de la Universitat Complutense de Madrid. Des de fa 25 anys ha anat exercint càrrecs en l’administració, com a diputada en l’Assemblea de Madrid, delegada del Govern i presidenta regional, càrrec al qual va renunciar el 25 d’abril després de la polèmica pel seu màster a la Universitat Rei Joan Carles i el vídeo en el qual presumptament apareixia vídeofurtant dues cremes facials en un supermercat.